Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді на площі Петефі перед школою №9 розквітло дивовижне дерево. Хіонантус віргінський ще називають сніжноцвітом. Він входить до 18 найгарніших найцікавіших дерев планети. Родом дерево зі США.

З настанням потепління активізувалося будівництво. Тож за кордон їдуть далеко не всі будівельники. Є також чимало охочих знайти роботу вдома.

За даними газети «Закарпатські оголошення», найчастіше пропонують послуги ті, хто займається будівельними роботами, побілкою, монтажем гіпсокартону, зведенням дерев’яних будиночків, викладанням ламінату, плиточники.

КП “Водоканал міста Ужгорода” повідомляє, що в середу, 2 травня, планується провести ремонтні роботи на НФС-І (насосно-фільтрувальна станція), яка забезпечує питною водою центральну частину міста та частково мікрорайон “Шахта”.

У зв’язку з цим 2 травня, орієнтовно з 9.00 до 15.00, буде відсутнє водопостачання в районі вулиць Шумної, Електрозаводської, Івана Панькевича, Айвазовського, Насипної, Олексія Маресьєва, адмірала Нахімова, Іллі Бродлаковича, Сільвая, Івана Фогарашія, Міклоша Берчені, Андрія Бачинського, Другетів, Климента Тімірязєва, Шумної, Івана Ольбрахта, Руської, Лесі Українки, Підгірної, Собранецької (частково), Мукачівської (частково) та площі Шандора Петефі.

Якщо ви покладете перед мавпами гроші та банани, то мавпи виберуть банани. Вони просто не розуміють, що за гроші можна купити більше бананів.Якщо ви запропонуєте вибрати людям здоров’я чи гроші, то вони більше схиляються до грошей. Багато людей не розуміють, що здоров’я може дати більше грошей та щастя. Все може почекати, а от здоров’я не може! Нічого в житті не ціниться до тих пір, поки ми не відчуємо себе нездоровими та недієзтатними. Немічність – це обмеження і часто-густо люди не вміють із цим справлятися.

Закарпатці – народ запальний, особливо після розпивання спиртного, тож нерідко наші земляки між собою не тільки сваряться, але й з’ясовують стосунки за допомогою сили.

Дивний випадок трапився нещодавно на Великоберезнянщині.

Василь їхав додому з друзями, та раптом біля залізничного переїзду йому перегородив дорогу автомобіль. Водій, вийшовши з машини, почав йому погрожувати…

Чоловіки були добре знайомими, навіть раніше товаришували, але якось між ними через гроші пробігла, як кажуть, чорна кішка.

Відтоді Віктор, який був таким собі сільським авторитетом, постійно погрожував Василю. Він завжди носив із собою зброю і коли йому щось не подобалось, починав залякувати, мовляв, пристрелить.

З боку ужгородців лунало багато нарікань на те, що ремонт площ Кірпи та Петефі затягнувся у часті. Але нині там проходили роботи.

Як повідомила Ужгородська міська рада, нараза на Кірпи реконструкція на завершальній стадії.

Зокрема, нині працівники підрядної організації проводили  асфальтування, роблять чорновий шар асфальтобетонного покриття. Уже за кілька днів зроблять чистовий шар асфальту.

Понад 160 виробників із Закарпаття, а також різних областей України – Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Кіровоградської, Рівненської, Чернігівської – беруть участь у ярмарку «АгроСакураФест», який стартував сьогодні (27.04) на набережній Незалежності в Ужгороді. Протягом трьох днів на відвідувачів чекають вино, мед, сир, бринза, ковбаси, солодощі, а також різноманітні сувеніри – кераміка, шкіряні та дерев’яні вироби, хендмейд.

Ціле маргариткове біле море «розлилося» біля драмтеатру в Ужгороді. Позаду будівлі на зеленій зоні розквітли тисячі крихітних маргариток. Хоч рослини і ніхто не висаджував і вони не є декоративним видом, призначеним для озеленення, але пахнуть справжньою дикою природою.