Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Вулиці Ужгорода вкриті пелюстками. Вигляд казкового міста вражає. Ще кілька днів тому буяли дерева, а тепер укрита рожевим квітом земля.

Квіти і на траві, і на тротуарах, і на пам’ятниках, і на автомобілях.

Здається, весь світ під сакуровим покривалом.

Зараз фотосесії стали трохи інакшими. Ужгородці та туристи вже не зривають гілки дерев, а лягають поміж пелюсток.

Навіть після закінчення цвітіння сакури надихають та привертають увагу.

Мешканці різних куточків Закарпаття зібралися на мітинг під стінами Закарпатської ОДА. Люди прагнуть привернути увагу влади до однієї з головних проблем області – відсутність нормальних доріг. З’їхалися вони із Міжгірського, Тячівського, Мукачівського та Ужгородського районів.

В Укравтодорі Закарпаття стверджують, що коштів катастрофічно не вистачає і так з року в рік. Стосовно жахливих доріг громада з дорожниками краю направили звернення до Кабміну.

Люди заблокували електрички. Після того, як усі пасажири не змогли поміститися у вагонах потягу на Мукачево, частина людей заблокувала колію та почала вимагати збільшити кількість вагонів із чотирьох до шести. За словами однієї із пасажирок, поїзд ще й до того ж запізнився. Відтак, у підсумку заблоковано було дві електрички – Львів-Мукачево та Львів-Трускавець. На місці були присутніми як керівники обласної поліції, так і представники “Укрзалізниці”.

В Ужгороді цвітуть каштани. Про те, чи доцільно їх вирощувати в місті розмови ведуться із року в рік. Якось тут навіть спаплюжили цілу алею дерев, нещадно позрізавши гілки. Проте таке знущання над каштанами було не лише в Ужгороді, але і в Мукачеві та Хусті. Та мова не про це. Дерева, безумовно, корисні. Один каштан може очистити від вихлопних газів 20 тисяч кубометрів повітря.

Карпати і Закарпаття дуже підходять для того, щоб відчути нові емоції. Навіть якщо ти бував там не раз, знаєш де краще підніматися в гори і можеш по акценту людини сказати, з якого вона району. Сьогодні модно дарувати враження. Тому тут я поділюся з Вами своїм захватом від Карпат, а перевірити власний Ви зможете самостійно, на травневі свята.

Затишний, гарний і компактний обласний центр просто обожнюють туристи. Кожен, із ким вдавалося поговорити журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ», відгукувався про місто з теплом. Утім серед місцевих мешканців є такі, хто ненавидить місто. Принаймні, саме таке враження складається через те, що постійно хтось щось нищить у столиці Закарпаття.

Сміттєві урни, лавиці, дорожні знаки, поламані дерева…. і… врешті-решт фотозона «Я люблю Ужгород». Саме знак на площі Поштовій останнім часом вандали атакують усе частіше. Саме серце міста поламали вже двічі. Літеру «Я» забрали на ремонт, але крім того понищені й інші. Просто не вкладається в голову, кому окраса Ужгорода може так заважати.

Дивний пакунок виявив журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» біля пішохідного мосту в Ужгороді. Прямо під опорою хто викинув поліетиленовий пакет зі сміттям. Чи його принесла вода, чи його скинули прямо з мосту невідомо, адже це людне місце і тут завжди багато перехожих. Можливо, непотребу позбулися вночі.

Туристи облюбували фонтан на площі Поштовій в Ужгороді, хоч він є далеко не найкращим у місті. Вони біля тюльпанів та штучного водограю з таким же ентузіазмом, як ще кілька днів тому біля сакур.

Розквітає Долина нарцисів у Хусті. Наразі, як повідомив закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» начальник ПНД відділення Долини нарцисів Карпатського біосферного заповідника Олександр Навроцький, долина розквітла вже відсотків на 30-40. Із кожним днем усе більше бутонів розкривається. Пік цвітіння очікується на травневі свята, приблизно на 7-9 травня.

Однак уже зараз туристи активно приїджають милуватися білосніжним килимом та фотографують нерукотворну красу, створену самою природою.

zakarpatpost.net