Якою буде сьогодні, 28 квітня, погода на Закарпатті. Що навіщують бджоли

Сьогодні на Закарпатті буде трохи прохолодніше, ніж вчора.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +9, удень – +23 градуси. Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +6, удень – +23 градуси. Ранок  буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Волівці – +3 уночі і  +19 градусів удень. Вранці небо у Воловці буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Сваляві – +5 уночі і  +21 градус удень. Увесь день у Сваляві утримається ясна погода. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +24 градуси. У Тячеві ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +9, денна – +23. Увесь час у Перечині небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +4, удень – +21 градус. Ранок у Великому Березному буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +5, удень – +10. Весь день буде хмарним. Дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

У Міжгір’ї – уночі  +3, вдень – +19 градусів. Ранок у Міжгір’ї буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Рахові буде уночі +2, вдень температура підніметься до +18 градусів. Чисте небо вдень у Рахові зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

28 квітня вшановується пам’ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: “На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду”. Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя. На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З’являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.

 

zakarpatpost.net