Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Правоохоронці з’ясовують обставини, за яких трапилася дорожньо-транспортна пригода на околиці Хуста. За фактом аварії розпочате слідство.Вчора, 29 квітня, близько 11:40, на лінію «102» надійшло повідомлення про аварію з потерпілими при в’їзді у Хуст.

Поліцейські,що прибули за викликом з’ясували, що зіткнулися автомобіль «Hyundai Accent» та мотоцикл «Honda Gold Wing». Поліція встановила попередні деталі інциденту. Водій автомобіля 31-річний мешканець села Сокирниця, перетинаючи зустрічну смугу, не надав перевагу у русі мотоциклу, внаслідок чого відбулося зіткнення.

Закарпатських равликів продають у суцпермаркетах в інших областях. Равлики по-каталонськи, равлики з білими грибами, равлики по-бургуднськи, равлики по-азійськи… Які тільки не продають. Упаковки картонні, по 12 або 24 фаршировані молюски у кожній. Ціна – від 278 гривень за 210 грамів. Очі розбігаються від розмаїття того, що повзає на наших городах. Одні звикли з ними боротися, а інші – продають їх у магазинах, та ще й по скільки! Журналіст газети «ПОРАДИ»  знайшов у багатьох супермаркетах десятки різновидів упаковок із равликами.

Аби привабити на Закарпаття туристів, доречно було б не вирізати ліс, а зводити на деревах будинки. от, наприклад, у англійському місті Еггфорд є найбільший будинок на дереві. Він розташований на 250-річному дубі на майданчику готелю Fox & Hounds Country. З тераси відкривається вид на ліс, а відвідувачі можуть насолодитися великою стильною ванною з оловом.

Що губили закарпатці у квітні? За даними газети «Закарпатські оголошення» найчастіше губили закарпатці студентські квитки, залікові книжки, свідоцтва про неповну загальну освіту, дипломи, державні акти на землю, посвідчення багатодітної сім’ї. Серед втрат були й паспорти, і посвідчення учасника ліквідації на ЧАЕС, і водійські посвідчення.

Сьогодні про здорове харчування говориться багато, проте мало хто вникає у те, що це таке насправді. Натомість із екранів телевізорів постійно пропагуються лікарські препарати. Більше того, чи не в кожному невеликому містечку із кожним роком відкривається все більше аптек, але люди при цьому починають все більше і більше хворіти.

Тож сьогоднішнім гостем газети «ПОРАДИ» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива. Ми попросили його розповісти про користь та шкоду від соків.

Ніч з 30 квітня на 1 травня буде не звичайною, а Вальпургієвої. У багатьох країнах світу це свято відоме з дохристиянських часів. Цей період вважався особливим і у слов’ян. Вони зверталися до духів природи, що прокинулися, з проханнями і побажаннями.

zakarpatpost.net