Якою буде сьогодні, 30 квітня, погода на Закарпатті. Чи почуємо кування зозулі?

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але можливі грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +25 градусів. День з самого ранку обіцяє бути ясним, а ввечері погода буде хмарною. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +26 градусів. Ясний ранок та погожий день повільно перетікатимуть у похмурий вечір. Без опадів.

У Волівці – +8 уночі і  +23 градуси удень. У Воловці на зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +24 градуси удень. З самого ранку небо у Сваляві вкрилося хмарами, які протрималися до кінця дня. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +27 градусів. Ввечері небо, що залишатиметься у Тячеві ясним майже увесь день, затягнеться хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +25. У Перечині на зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +10, удень – +24 градуси. У Великому Березному на зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +27. На зміну ясній погоді, яка буде триматися вранці та вдень, прийде похмурий вечір. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +23 градуси. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Міжгір’ї з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +21 градуса. Увесь день у Рахові триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

30 квітня вшановується пам’ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників. До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі.

zakarpatpost.net