В Ужгороді бузкові злодії нещадно винищують кущі. ФОТОФАКТ

Штраф за зірвану квітку в Німеччині становить близько 650 євро. В Україні за таке ніхто й не думає штрафувати. Під час цвітіння сакур Інтернет був переповненим селфі з гілочками сакур. Найчастіше позували з квітами жінки. Більше того, вони ще й дітям їх давали в руки, аби пофотографувати їх із вітами японських вішень.

Заказ сакури осипались, триває цвітіння бузку. Але його теж нещадно ламають.

Зокрема, на Київській набережній кущі постійно обламують. Так само на Минайській неподалік готелю «Закарпаття».  Хтось – можливо для себе, а хтось і на продаж.

Але ж у такому вигляді гілка простоїть 3-5 днів і зв’яне, а на вулиці радуватиме очі ще довго. Для чого  ламати кущі, коли якщо вже так хочеться запаху бузку в оселі, то ту ж віточку можна за кілька гривень придбати. Більшість тих, хто ними торгує, усе ж вирощують бузок вдома і перед продажем гілки акуратно зрізують.

Можливо, на Закарпатті, як у Німеччині, потрібно впроваджувати за пошкоджені рослини штрафи? Щоправда, штрафуватися тоді доведеться і тих чиновників, які дають вказівки так кронувати дерева, як каштани кілька років тому…. Адже це теж знущання над природою.