Якою буде сьогодні, 2 травня, погода на Закарпатті. Для чого наші предки весну пригощали

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +28 градусів. Увесь день утримається ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +29 градусів. Увесь день небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Волівці – +8 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +27 градусів удень. Ранок у Сваляві буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +29 градусів. Вже вранці хмари зникнуть, та протягом усього дня у Тячеві буде стояти ясна погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +28. У Перечині до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +10, удень – +27 градусів. У Великому Березному увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +29. Досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +25 градусів. У Міжгір’ї на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +22 градусів. Вже з самого ранку у Рахові розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.

2 травня вшановується пам’ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина.

Народні прикмети на 2 травня

  1. Дощовий і похмурий день – червень буде сухим і сонячним
  2. Зайці досі шерстку не змінили – прикмета до того, що варто очікувати похолодання
  3. Тепла погода 2 травня – наприкінці місяця буде холодно
  4. Хмари швидко біжать по небу 2 травня – дощу в найближчі дні не буде
  5. Дикі качки в’ють гнізда недалеко від води – влітку чекай посухи. Навпаки, якщо гніздяться качки подалі від водойм, то це прикмета до того, що літні дні будуть дощовими
  6. Безвітряна, золотиста зоря ввечері 2 травня – чекай доброї погоди

zakarpatpost.net