Якою буде сьогодні, 3 травня, погода на Закарпатті. За якими деревами визначали майбутній врожай

Сьогодні на Закарпатті буде тепло і сонячно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +29 градусів. Увесь час небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +28 градусів. Ранок  буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Волівці – +8 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці з ранку та до самого вечора небо буде ясним. Без опадів.

У Сваляві – +11 уночі і  +26 градусів удень. У Сваляві на небі цього дня не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +28 градусів. Вранці небо у Тячеві буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +29. Небо у Перечині вкрите хмарами тільки вночі, вранці воно очиститься та буде ясним до самого вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +27 градусів. У Великому Березному у цей день небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +29. Увесь час небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +25 градусів. Вранці небо у Міжгір’ї буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +4, вдень температура підніметься до +23 градусів. Увесь час у Рахові небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

3 травня відзначається день пам’яті Федора Трихини. З давніх часів існує традиція у цей день поминати своїх померлих родичів і відвідувати кладовища. Спостерігаючи за погодою наші пращури помітили, що дощ у цей день віщує хороший врожай.

Народні прикмети на 3 травня

1. Пласт сухий – прикмета до того, що не буде в цьому році багатого врожаю

2. Стежили 3 травня за тим, що вперед виросте – трава або жито – те й принесе багатий урожай

3. Багато шишок на ялинах – прикмета до того, що хліб добре вродить. Урожай жита прийнято було визначати за сосні

zakarpatpost.net