Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Укрзалізниця спільно з угорською залізницею запускає прямий маршрут «Мукачево — Будапешт».

Про це повідомив глава Укрзалізниці Євген Кравцов у Facebook.

«В одну із наймальовничіших столиць Європи відтепер можна дістатись комфортним поїздом без пересадок», — написав він.

Юнаку, що підозрюється у резонансному вбивстві школяра в Нижній Апші продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – прокуратура Ужгородським міськрайонним судом задоволено клопотання слідчого погоджене процесуальним прокурором та продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 2 липня 2018 р. школяру з с.Нижня Апша, Тячівського району.

Ужгородська співачка Мирослава Копинець вирішила порадувати своїх земляків сольним концертом. Стільки лаврів за порівняно короткий час зібрала ця молода і надзвичайно талановита жінка, що просто захоплюєшся нею. Унікальний тембр її дзвінкого голосу зачаровує. Великий сольний концерт «Овіяна легендами» міг би відбутися у вівторок 17 квітня 2018 року в обласному драмтеатрі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

5 травня в селищі Дубове Тячівського району відбудеться свято проводів овець на полонину “Весняний полонинський хід”. Гуляння розпочнуться о 13.00 перед будинком культури селища, де гостей і вівчарів зустрічатимуть гучними трембітами, відбудеться святкова хода.

Нову огорожу парку Лаудона біля міської дитячої клінічної лікарні та ще й із міні-скульптуркою засновника цієї збірки екзотів презентували сьогодні в Ужгороді.

За сприяння уряду Угорщини та одного з благодійних фондів, а також Ужгородської міської ради біля парку та лікарні замінили парканну сітку на ковану огорожу, реставрували основу та стовпчики огорожі, все пофарбували. Автор проекту оновленої огорожі – відомий архітектор Петро Сарваш. Зробили також внутрішню огорожу, яка відокремлює рослинність пам’ятки садово-паркового мистецтва, і новий інформаційний стенд про парк. Родзинкою, яка безумовно приваблюватиме перехожих, туристів, є і виготовлена на спеціальне замовлення міні-скульптурка Іштвана Лаудона, її автор, традиційно, скульптор Михайло Колодко.

Легендарна Долина нарцисів розквітає. Перші білі бутони квітів розпустилися ще майже всередині квітня. Зараз до урочища Кіреші біля Хуста вже почали з’їжджатися туристи, поле, вкрите дивовижними рослинами, буяє на всю красу, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Помилуватись нарцисами охочих багато. Щороку тут бувають тисячі гостей не тільки з Закарпаття та інших куточків держави, але й із Угорщини, Румунії, Словаччини, Чехії, Німеччини, Канади, США, Ізраїлю, Нідерландів, навіть японці та громадяни Куби.

Реконструкція Петефі триває ще з минулого року. Роботи, безумовно, розтягнулися у часі і з боку ужгородців лунає багато нарікань на незручності.

На Петефі нарешті завершили роботи з підземними комунікаціями і почали вимощувати кам’яну бруківку.

Підрядна організація настеляє її на проїжджій частині. Справді, вже час привести площу до ладу.

Крім того, ремонту чекають і Корзо, і площі Поштова та Театральна.

Весна в розпалі. На ринках області вже кипить торгівля цьогорічною капустою, редискою, цибулею, а віднедавна – це й полуницею та черешнями.

Хоч червоні плоди ще й дрібні, але дуже солодкі.

Купити їх можна за 100 гривень.

На ринках Закарпаття вже продають полуницю. В Ужгороді за кілограм просять 120-130 гривень. Хоч соковиті червоні ягоди можна було придбати і взимку, але переважно вони були привозними.

Уже більше тижня біля однієї з опор пішохідного мосту в Ужгороді стоїть пришвартованим на штучному острівку зі сміття та корчаків поліетиленовий пакет з відходами.

zakarpatpost.net уже раніше писав про нього, але сміття не забрала ні вода, ні комунальники.

zakarpatpost.net