Якою буде сьогодні, 4 травня, погода на Закарпатті. Яке літо навіщує черемшина

Сьогодні на Закарпатті буде по-справжньому літня погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +29 градусів. Вранці небо  буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +12, удень – +29 градусів. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. Без опадів.

У Волівці – +9 уночі і  +25 градусів удень. Ранок та вечір у Воловці будуть ясними, вдень очікується хмарність. Удень, можливо, пройде дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Сваляві – +11 уночі і  +27 градусів удень. У Сваляві на небі цього дня не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +29 градусів. Небо, ясне у Тячеві вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +29. Вранці небо у Перечині буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +10, удень – +27 градусів. Ясна погода буде триматися у Великому Березному впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +30. Очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +25 градусів. Вдень у Міжгір’ї хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Удень піде дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +23 градусів. Ранок у Рахові буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

4 травня вшановується пам’ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла – буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо. З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час садити часник, щоб літом уже зібрати врожай.

Народні прикмети на 4 травня

  1. Черемшина в цей день почала цвісти – чекай дуже спекотного і посушливого літа. Чим раніше з’явиться колір, тим сильніше буде спека.
  2. Квіток на черемсі з’явилося дуже багато – чекай літніх дощів
  3. Береза вкривається пухом раніше встановленого терміну – прикмета до того, що літо буде сухим. Якщо ж аналогічне явище помітно на клені – влітку, навпаки, буде багато опадів
  4. Дощ 4 травня йде з високих хмар – земля просочиться вологою добре
  5. Перший грім звучить сильно і гулко – чекай багатого врожаю хліба
  6. Дрібний дощ 4 травня йде повільно – буде негода
  7. Навесні мураха сита і чиста – прикмета, передвіщає, що урожай пшениці буде багатим.

zakarpatpost.net