Звірство! На Закарпатті почалося полювання на змій. ФОТОФАКТ

З настанням стабільного тепла і, відповідно, активізацією плазунів, на Закарпатті відновилися випадки вбивств абсолютно безпечних і навіть корисних змій.

Ще один "дикий" житель закарпатської глибинки похизувався фото з вбитим червонокнижним полозом (ФОТО)Черговою світлиною зі своїм геройством у соціальній мережі Фейсбук цього разу похизувався житель села солочин Свалявського району.

“Фотофакт. Карпатський “дракон” з Солочина. Близько 3-х мейтровий гад… Се ай..,” – зазначено під відповідними світлинами в перепості у спільноті “Клуб піших туристів”, пише Закарпаття онлайн.

У коментарях під дописом більшість користувачів з обуренням відреагували на зафіксований на фото факт вбивство абсолютно безпечної змії, відразу впізнавши в ній лісового (ескулапового) полоза, занесеного через свою нечисельність до “Червоної книги України”.

Попри те, що лісовий полоз вважається однією із найбільших змій Європи і його довжина досягає 2,8 метра, він є неотруйним і абсолютно безпечним для людей. Більше того, ця тварина приносить користь людям, знищуючи дрібних гризунів, які є її основним кормом.

Загалом, з усіх видів змій, що живуть на Закарпатті, отруйною є тільки гадюка, яка досягє максимально 70 сантиметрів. Однак і вона не є смертельно отруйною.

zakarpatpost.net