Стало відомо, коли може запрацювати музей лісу і сплаву

Москаль: «За умови своєчасного фінансування ми зможемо відкрити реконструйований Музей лісу і сплаву» до Дня Незалежності України»

Закладені Міністерством екології та природних ресурсів кошти на реконструкцію Музею лісу і сплаву на Чорній ріці, що на Міжгірщині, поки не виділені, тому підрядник, який ще минулого року виграв тендер, не може розпочати відновлювальні роботи.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Геннадій Москаль направив листа прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням доручити Мінфіну та Мінекології вирішити питання про виділення необхідних коштів у найкоротші терміни.

– Усі «документальні» процедури пройдені, затримка лише за виділенням коштів, які закладені в бюджет, –  наголошує Г.Москаль. – У разі своєчасного фінансування ми зможемо відкрити реконструйований Музей лісу і сплаву в кінці серпня. Це був би дуже хороший подарунок як для Закарпаття, так і для України до Дня Незалежності.

Нагадаємо, що єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку «Синевир», знаходиться в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років Музей зазнав значних пошкоджень, а у 2008 році обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала Музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки.

Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення Музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт. Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів.

zakarpatpost.net