АНОНС. Чи потрібен Ужгороду міський транспорт

Киянин переконував журналіста закарпатської газети «НЕДІЛЯ», що краще в такому компактному місті ходити пішки

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Величезний, схожий на тролейбус, сучасний автобус чекав на пасажирів біля шітснадцятиповерхівки в Ужгороді. Поволі туристи сходилися до нього, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

З камерами, фотоапаратами, телефонами, гості цілилися на все, що бачили перед собою. Найчастіше у об’єктиви потрапляли дерева, але не тільки вони…  Довкола було багато чого, що могло їх зацікавити. Приглядалися навіть до дрібниць, повз які щодня пробігають заклопотані ужгородці і навіть не помічають. Скажімо, до недопалків на газонах та до пляшок з-під мінеральної води на клумбах.

Один з чоловіків, одягнений у смугасту синьо-білу футболку та трохи потерті джинси, розглядав ужгородську маршрутку. Вона була переповненою, адже була година пік – кінець робочого дня.

Одні пасажири заходили, інші застрибували, більшість стояли. На обличчі незнайомця був подив. Маршрутка вже й від’їхала, а він все дивився їй услід. Що ж він думав, роздивляючись закарпатський транспорт.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вирішив підійти до нього і поцікавитись, що його так зачепило, а заодно дізнатися, яким побачив гість Ужгород.

42-річний Антон, виявляється, вже багато спілкувався з місцевими і дізнався за кілька годин про все, що хвилює ужгородців.

Комунікабельний чоловік охоче почав розмову.

«У вас тут усі скаржаться на маршрутки. Люди переконують, що транспорт – головна проблема міста. Нарікають на вартість квитків, на невідповідність ціні якості послуг. Хтось, навпаки, вихвалявся, що влада закупила нові автобуси і незабаром містом курсуватимуть сучасні великі маршрутки, які вмістять усіх бажаючих проїхатися. Багато було скарг і на водіїв, зокрема, вони стосувалися перевезень школярів. Розповідали про випадки, коли дітей виганяли з транспорту або відмовлялися везти», – почав звітувати він про почуте.

Складалося враження, що до столиці Закарпаття прибув черговий інспектор із якогось телепроекту. Він говорив упевнено, зі знанням справи.

«Розповідали, що в години пік міський транспорт такий переповнений, що дістатися до роботи людям складно. – продовжив оповідку наш новий знайомий, високий худорлявий чоловік із чорним волоссям та вогниками в очах. При  розмові він весь час жестикулював і показував руками у бік проїжджої частини. А тим часом проспектом Свободи проносилися автомобілі.

Що найбільше здивувало киянина в Ужгороді? Як він радить містянам долати відстані?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 4 травня.

zakarpatpost.net