Враження від поїздки Ужгородською дитячою залізницею. ФОТО

6 травня в Ужгороді запрацювала дитяча залізниця. Прокататися нею вирішив і журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Це була перша поїздка у маленьких, але комфортних вагонах. Всередині вони гарні, розмальовані відбитками дитячих долонь, які між собою утворюють малюнки.

Обслуговували пасажирів також маленькі провідники. Хоча їм і допомагали дорослі. Але основна місія лягала на плечі саме дітей.

У поїзді виявилося і людно, і гамірно. Всюди був галас та сміх. Але, тим не менше, юний персонал залізниці усі слухали уважно і дотримувалися всіх рекомендацій. Саме діти оголошували станції та відповідали на численні запитання подорожуючих.

Серед пасажирів, на подив, було більше дорослих, ніж малечі. Зокрема, дітей прийшло відчути дорожню романтику всього близько 30 відсотків від усіх бажаючих. Між пасажирами були й ужгородці, і туристи.

Поїздка виявилась просто вражаючою. Відчути дитинство і повернутися в казку завжди приємно, а в поїзді все здавалося саме казковим.

Радували дивовижні пейзажі за вікном. Маршрут залізниці, протяжністю 1,2 кілометри, пролягав від станції «Молодіжної» до станції «Парк», де замінювали локомотив і всі пасажири мали можливість прогулятися у затінку дерев, пофотографуватися і поспілкуватися з персоналом.

Далі всі зайняли свої місця і рейс попрямував до центральної станції. Було дуже весело і всі знову поринули у феєричну чарівну атмосферу. Коли поїзд сигналив, це привертало увагу перехожих на вулицях і людей, що відпочивали на пляжі. Багато хто махав та щось вигукував.

Велосипедисти навіть супроводжували крихітні вагончики, влаштовуючи собі власну атракцію.

Загалом подорож залишила по собі багато яскравих вражень. Хоч залізницю запустили дещо з запізненням, адже враховуючи сакурове паломництво, це можна було зробити й раніше, все одно добре, що вона в Ужгороді є.

zakarpatpost.net