Закарпатський Москаль змінює професію?! Голова ОДА став сироваром

Колона підвод, доїння овець та майстер клас із виготовлення сиру від Москаля.

Про подорожі голови ОДА на Тячівщину йдеться на офіційному сайті очільника області.

Весняний полонинський хід, що вже вп’ятнадцяте пройшов у суботу в Дубовому, став одним із кращих масових гулянь на Тячівщині – це оцінили як місцеві мешканці, так і приїжджі гості та багаточисельні туристи. Розпочалося свято у центрі села під звуки трембіт. За доброю християнською традицією місцеві священики провели молебень і благословили вівчарів до виходу на полонини. Відтак урочиста колона з підвод вирушила на стадіон, де її зустріли запальним закарпатським танцем наймолодші учасники полонинської ходи.

У ході святкування вівчарі вибрали керівника краю Геннадія Москаля почесним ватагом і вручили йому відповідні атрибути – вівчарську палицю, ремінь та головний убір.
– Я такої символічної нагороди не чекав, тому з понеділка обласну адміністрацію переносимо на полонину, – пожартував голова ОДА.

Почесний ватаг у супроводі вівчарів та учасників святкування запалив символічну полонинську ватру, а далі в імпровізованій колибі показав майстер-клас із виготовлення сиру, яким пригощав усіх охочих.

Гості свята отримали змогу оглянути виставки робіт народних умільців району з декоративно – прикладного та образотворчого мистецтва, а також посмакувати бринзою, сиром та іншими вівчарськими делікатесами, які можна було придбати за помірними цінами. Та головними героями цього дня стали вівчарі, для яких були організовані різні конкурси та грошові призи.

zakarpatpost.net