Якою буде сьогодні, 7 травня, погода на Закарпатті. Що навіщують хмари

Сьогодні на Закарпатті буде тепло і сонячно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +22 градуси. Ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +21 градус. Вранці небо буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Волівці – +6 уночі і  +16 градусів удень. Вранці у Воловці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Сваляві – +8 уночі і  +18 градусів удень. У Сваляві увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +10, денна – +21 градус. У Тячеві до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +22. Перша половина дня у Перечині буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +19 градусів. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Великому Березному вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +10, удень – +22. Увесь день  небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +16 градусів. У Міжгір’ї хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Рахові буде уночі +6, вдень температура підніметься до +14 градусів. Увесь день у Рахові утримається ясна погода. Без опадів.

7 травня вшановується пам’ять мучеників Сави Стратилата і Євсевія. У минулі часи до цього дня у селян закінчувався хліб, розпочинався голодний травень: “Ну, хліб-то давно весь вийшов, піди візьми у Савки в лавці”. У давнину з цього дня бувало ще 12 холодів. У садах починають квітнути яблуні, розгортаються бруньки груші.

Народні прикмети на 7 травня

  1. Береза розпустилася – пора овес сіяти
  2. Крилаті мурахи з’явилися 7 травня – пора овес висаджувати
  3. Багато комарів – чекай багатого врожаю вівса
  4. З верби і лози летить пух – прикмета до того, що прийшов час сіяти пізній овес
  5. Посієш жито в дощ – бур’янів багато буде. Тому, якщо 7 травня було дощовим, намагалися не працювати в городах і полях
  6. Весняні води пішли – можна сіяти ранні ярові. Пізні ярі варто засівати, коли калина цвіте
  7. Увечері зоря пофарбована в жовтий колір – найближчим часом дощів не буде
  8. Сонячні хмари 7 травня потемніли – гроза передбачається
  9. Білі і чорні віночки навколо зірок – прикмета, яка говорить про те, що піде дощ
  10. Над горизонтом низькі хмари висять, і краю у них окреслені – чекай сильної грози з вітром

zakarpatpost.net

Прокоментуй!

    Ви увійшли як post. Вийти »

    хиты
    104

     

    хосты
    91

     

    всего
    1525490