9 травня обмежте себе у їжі. Медичний гороскоп на травень

Як зберегти хороше самопочуття, бути бадьорим і задоволеним? При це пише gazeta.ua.

1 Уваги потребуватиме система травлення. Запобігайте запорам. Не бажано вирушати в подорож. Акліматизація проходитиме важко. Остерігайтеся харчових отруєнь. Не пийте сиру воду.

2–3 Не допускайте застійних явищ у бронхах і легенях. Лікуйте застуду. Можуть розвинутися ускладнення — пневмонія й отит. Зміна погоди впливатиме на самопочуття.

4–6 Різкі рухи спровокують зміщення хребців у попереку. Можливе защемлення нервів. Не переносьте важкі речі. Може турбувати ревматизм. Відкладіть візит до косметолога.

7–8 Підвищується ламкість судин. Може початися носова кровотеча. Не розпочинайте курс внутрішньовенних ін’єкцій. Загострюються тромбофлебіт і артрит. Проявиться алергія на ліки.

9–11 Відкладіть операції на стопах. Частіше давайте відпочинок ногам. Носіть зручне взуття. Допоможе масаж. Вдалий час для занять східними системами оздоровлення. Обмежуйте себе у їжі.

12–13 Непокоїтиме головний біль. Знижується працездатність. Віддавайте перевагу фізичній роботі. Організуйте повноцінний відпочинок наприкінці дня. Займіться профілактикою захворювань органів видільної системи.

14–15 Молодик. Надмірне напруження зв’язок може спричинити втрату голосу. Говоріть тихіше. Відкладіть операцію на горлі. Загострюються захворювання щитоподібної залози. Не розпочинайте прийом гормональних препаратів.

16–17 Надмірне нервове напруження призведе до психосоматичних розладів. Підвищена тривожність спровокує порушення сну. Організму важко проти­діяти вірусам.

18–19 Час подбати про по­яву дітей. Запобігайте небажаній вагітності. Використовуйте протизаплідні засоби. Пийте чисту воду між прийомами їжі. Не допускайте зневоднення.

20–21 Слідкуйте за змінами артеріального тиску. Зростає кількість інфарктів. Гіпертоніки мають запобігати кризам. Знизьте інтенсивність фізичних навантажень. Протипоказані операції на серці.

22–23 Непокоїтимуть судоми. Погіршиться рухливість суглобів. Подбайте про безпеку в басейні. Уповільнюється перистальтика кишок. Їжте частіше й малими порціями. Болі в ділянці апендикса не ігноруйте. Зверніться до лікаря.

24–26 Не допускайте переохолодження нижньої частини тіла. Загострюються урологічні недуги. Пийте воду протягом дня. Не затримуйте сечовиділення. Не варто робити косметичні операції.

27–28 Приділіть увагу догляду за шкірою обличчя. Використовуйте живильні маски для підтримання її пружності. Потурбуйтеся про захист рук від агресивної дії мила. Не час стригти й фарбувати волосся.

29–30 Місяць уповні. Подбайте про повноцінну вентиляцію легенів. Розвивайте гнучкість суглобів. Більше ходіть. Гуляйте на свіжому повітрі. Розпочніть курс масажу м’язів плечей. Стануть в нагоді заняття плаванням.

31 Підвищується ламкість зубів і кісток. Остерігайтеся падіння з висоти. Бережіть коліна від травм. Не час записуватися на прийом до стоматолога. Доведеться виправляти помилки лікаря. Вдало пройде корекція зору.