Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Через спиртне часом на Закарпатті трапляються не просто сварки, а цілі сімейні драми. Зокрема, трагічний інцидент наприкінці минулого року стався у Виноградові. Захмелілий батько кухонним ножем вирішив повчити розуму власного сина.

При цьому наніс йому чотири удари в ділянку живота, грудної клітки та в обидва стегна. Від травм молодик мало не помер, він стікав кров’ю, у нього був пошкоджений кишківник, хлопець періодично непритомнів. На щастя, «швидка» прибула вчасно, і парубка врятували.

На суді чоловік у вчиненому зізнався, свою вину визнав повністю, каявся і пояснював, що у зав’язку з захворюванням серця та проблемами з тиском на той час він вживав ліки, які є несумісними з алкоголем.

Апеляційний суд Закарпатської області погодившись з доводами Хустської місцевої прокуратури, скасував ухвалу слідчого судді Хустського місцевого суду та обрав, завідуючому пологовим відділення Хустської районної лікарні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Виявляється, на Закарпатті є не тільки нарцисова, але й тюльпанова долина. Тільки поле з лілійними рослинами знаходиться під опікою не Карпатського біосферного заповідника, а любителя рослин – Олександра Кондратюка. У нього в гостях і побувала закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

За повір’ям, у закритому бутоні тюльпана заховано людське щастя. Саме щастям вважає квітникарство і 36-річний квітколюб із Хуста. А тюльпани у сім’ї Кондратюків вирощують із 1975 року. Першим починав батько Олександра – Валерій. Проте любов до строкатих вишуканих квітів передалася й синові.

Те, що роблять закарпатці, претворюючи благословенний Богом благодатний край на зону відчудження – не вкладається у здоровий глузд.

Наші чисті гірські ріки нагадують пластикові потоки. Це ж треба так не любити природу, щоб так нещадно знущатися з неї!

Фото Латориці, заваленої пет-пляшками опублікувала на своїй сторінці у соцмережі користувачка Ангелина Лановая.

Поліцейські затримали водія автомобіля «Hyundai», який збив на смерть 26-річного жителя села Гать та зник з місця події. Чоловіка затримали, слідчі клопотатимуть про тримання його під вартою. Слідство триває.

Вночі 7 травня, о 01:12 год., у селі Гать Берегівського району сталася автопригода за участі пішохода. Правоохоронці попередньо з’ясували, що водій, імовірно, автомобіля «Hyundai», вчинив наїзд на 26-річного місцевого мешканця і втік з місця пригоди. Від отриманих травм пішохід помер. За даним фактом поліція розпочала слідство.

Сніжана БОЙКАС розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про зелену моду.

“Щодо кольорів, то клієнти не просять зробити ділянку у жовтих чи червоних тонах. У 2018 році в моді яскраві барви і контрасти. А ще багато пишної зелені, щоб все просто буяло відтінками і кольорами природи. До речі, колір ультрафіолет – найбільш популярний відтінок 2018 року за версією інституту кольору Pantone”, – наголосила вона.

Улюблене місце автомобілістів, яке користується шаленим попитом серед тих, хто хоче збути, або купити транспортний засіб, який був у користуванні, за помірною ціною, знову під загрозою закриття.

У мережі активіст Бухтояров Роман навіть оприлюднив рішення сільської ради.

“Велике прохання репосту??? -йдеться у зверненні, – Хтось дуже сильно бажає віджати територію автобазару в селі Кінчеш. Підприємцям дали добу щоби залишити місця. На вході до автобазару стоїть охорона яка не випускає покупців. Дев’яності повернулися. Як вже задовбали ці чинуші”.

Напередодні або в день державних свят із квітами та вінками в руках вони йдуть до пам’ятників і схиляють перед ними голови разом зі своїми командами та тими, кого примусово зганяють на подібні заходи для кількості.

Але до чого ж, здавалося б, тут релігія? А справа в тому, що у другій заповіді Божій написано: «Не роби собі кумира і всякої подоби з того, що на небі вгорі, або на землі внизу, і що у воді під землею: не поклоняйся їм і не служи їм». Та хіба не поклонінням є такі обрядові дії начальства? Інакше ж цей популізм назвати не можна. При цьому група підтримки, що слідує за цілою армією чиновників у ці дні, навіть не підозрює, наскільки грішить. Адже напередодні свята перемоги у Другій Світовій війні саме кам’яним ідолам та кумирам ідуть віддавати шану найвідоміші закарпатці разом зі своїми командами.

zakarpatpost.net