Якою буде сьогодні, 8 травня, погода на Закарпатті. Чи буде на небі веселка і що вона означає

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +24 градуси. Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +8, удень – +24 градуси. Небо буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Волівці – +9 уночі і  +19 градусів удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Удень піде дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Сваляві – +10 уночі і  +21 градус удень. Незважаючи на ясну ніч, ранок у Сваляві очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень, можливо, пройде дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +23 градуси. Перша половина дня у Тячеві буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +24. Ясним небо у Перечині буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень йтиме дрібний дощ, якому ввечері на зміну прийде дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +20 градусів. Вранці у Великому Березному небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +24. Погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +19 градусів. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Увечері йтиме дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +17 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

8 травня відзначається день пам’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. “Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних”. Якщо співочі птахи прилітають зграями – на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута – до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою – до негоди.

Народні прикмети на 8 травня

  1. Зозуля в цей день кує – більше морозів не буде
  2. Гарна погода і сонце віщують рясний урожай ярих культур
  3. Теплий вечір і зоряне небо – чекай рясного врожаю
  4. Ясна погода – прикмета до того, що літо жарким буде
  5. Висока веселка в небі – в найближчі дні погода буде теплою і ясною
  6. Низька веселка 8 травня є поганим знаком і провіщає велике нещастя
  7. Три добрих дощу в травні – хліба багато вродить
  8. Ясний день – чекай багатого врожаю ярих
  9. Птахи з’явилися в городі і саду – буде хороший урожай на деревах і грядках
  10. Висока, стрімка веселка – прикмета, що говорить про те, що погода буде гарною
  11. Осика в сережках варто – чекай багатого врожаю вівса
  12. Якщо дощ ллє крізь сонячні промені («сліпий дощ»), то він незабаром закінчиться
  13. Холодні і часті дощі – меду не чекай
  14. Птахи 8 травня заспівали під час дощу – скоро негоди кінець
  15. Чим зеленіша веселка, тим сильніше будуть опади
  16. Купчасті хмари вранці, а ввечері видно шаруваті хмари – скоро почнеться гроза
  17. Птахи летять на конопляник – буде багатий урожай конопель
  18. Ще не зацвіли яблуні до 8 травня – врожаю не буде

zakarpatpost.net