Чому в Хусті бетонна опора вбила дитину. Нові подробиці трагедії

Жахлива трагедія трапилась цими днями у Хусті. На вулиці Небесної Сотні впала опора і вбила дитину.

11 травня об 11 годині хустянка Світлана йшла за сином до школи. У візочку вона везла іншого синочка, якому у серпні б мало виповнитися 2 рочки. Не передчуваючи нічого поганого, жінка спокійно прямувала тротуаром, а поруч проїжджав лісовоз.

За словами очевидців трагедії, автомобіль зачепився вантажем за дроти і сталось непередбачуване. Старий стовп упав, накривши собою жінку з дитиною.

Перехожі одразу кинулися знімати вантаж із малюка та його мами і викликали «Швидку». Лікарі примчали буквально за кілька хвилин. Як розповідають свідки, приблизно за п’ять хвилин медики були на місці події. Карета «Швидкої» не їхала а просто мчала до потерпілих із увімкненою сиреною. Незабаром прибули і правоохоронці.

Однак оперативність не допомогла врятувати життя маленького хлопчика. Травми виявилися несумісними з життям і він помер, навіть не прийшовши до тями після удару.

Невдовзі поліція повідомила, що слідчо-оперативна група на місці з’ясувала, що за кермом вантажівки «Урал-375» перебував 63-річний мешканець села Березово і що опора впала через те, що він зачепив стрілою для вивантаження деревини металевий провід, який був протягнутий між двома стовпами.

«За фактом аварії у поліції розпочали слідство. У водія взяли зразки крові, які направили на експертизу. Наразі слідчі Хустського відділу поліції відкрили кримінальне провадження. Вирішується питання про обрання водієві міри запобіжного заходу», коментують подію у головному управлінні закарпатської поліції.

У самої Світлани виявили кілька переломів – ноги та ключиці, але після надання їй медичної допомоги, жінку відпустили додому.

Як розповідають знайомі цієї родини, рівно 40 днів тому, у них померла тритижнева дівчинка. Тож можна собі тільки уявити горе матері, яка за короткий час пережила дві такі важкі втрати.

Також люди кажуть, що лісовоз віз дрова в церкву, однак через територію Хустської четвертої школи.

Хустяни трагедію коментують із обуренням, цікавляться, хто дав розпорядження везти дрова через школу та ще й  тоді, коли там були діти. Дехто закликає зробити самосуд, бо у справедливе розслідування справи не вірить.

Багато нарікань почало лунати на адресу Хустського району електромереж, мовляв у місті багато аварійних опор і ними ніхто не переймається.

Тим часом прес-служба Закарпаттяобленерго квапливо розіслала всім журналістам повідомлення про те, що бетонний стовп, який упав через те, що його зачепив маніпулятором лісовоз, не належить товариству, тобто, не є електричним.

Найімовірніше, що опора є телефонною, тим більше, що такі кабелі завжди проводять нижче і автомобіль справді міг їх зачепити.

Як би там не було, а винні за трагедію, повинні бути покарані… та й їх тут декілька. До того ж цікаво, чому адміністрація навчального закладу  дозволила завозити деревину через свою територію під час уроків. І хто насправді візьме на себе відповідальність за те, що трапилось. Питань багато. Та чи буде їх враховано під час слідства?

zakarpatpost.net