Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Калина у наших предків була учасницею весільного обряду. Букетами з неї прикрашали дівочі вінки, столи, страви.Крім того, червоним кольором вона наливалася саме тоді, коли в нас справлялося найбільше шлюбних церемоній. Тож одяг нареченої мав містити червоні штрихи, що означали любов. Біле ж цвітіння калини асоціюється з невинністю та білою сорочкою нареченої.

Скільки сала закарпатці можуть придбати на середню зарплату? Про це розповів директор Асоціації постачальників міст Олексій Дорошенко.

За його словами рівень добробуту українців він вирішив виміряти салом.

“Чому салом? Цей продукт є нашою національною гордістю та навіть існує легенда, що при виборі религії Київської Русі іслам не відповідав традиції істи свинину, – наголосив він.

Закарпатський коуч тренер Ірина СТЕЦИК розповіла про те, як навчитися бути щасливим, як стати успішним і що всі наші обмеження – лише у голові

Зараз багато хто замислюється над власним призначенням у житті, займається пошуками себе. Іноді самотужки впоратись важко. Комусь на допомогу приходять книги, комусь відеоурооки, а хтось – звертається до людей, які вміють спрямовувати думки в потрібне русло.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є лайф-коуч, або тренер із саморозвитку Ірина СТЕЦИК. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла, що таке коучінг, із якими питаннями до неї  найчастіше звертаються закарпатці, як допомогти людині реалізувати свій потенціал, як досягти у житті успіху та багато іншого.

У неділю, 13 травня, до Дня матері Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Загалом глава держави присвоїв почесне звання одній тисячі п’ятдесят одній жінці – багатодітним матерям, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку. У числі відзначених і 116 мешканок Закарпатської
області.

Закарпатські пенсіонери не могли поділити гумову жінку. Усі троє були вдівцями. Часто сиділи вечорами на лавиці біля будинку і обговорювали ситуацію в краї та мріяли про молодиць, – пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ». Чоловіки так посварилися, що справа дійшла до суду.

Учора в Хусті пройшов Чемпіонат світу зі стронгмену. Змагання були надзвичайно видовищними і масштабними.

Те, що такий солідний поєдинок проходив у нашому краї – надзвичайно приємно і найбільше зусиль для цього приклав Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області Роман Зажирко.

Чи потрібен Ужгороду громадський транспорт? Киянин переконував журналіста закарпатської газети «НЕДІЛЯ», що краще в такому компактному місті ходити пішки

Величезний, схожий на тролейбус, сучасний автобус чекав на пасажирів біля шітснадцятиповерхівки в Ужгороді. Поволі туристи сходилися до нього, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

З камерами, фотоапаратами, телефонами, гості цілилися на все, що бачили перед собою. Найчастіше у об’єктиви потрапляли дерева, але не тільки вони…  Довкола було багато чого, що могло їх зацікавити. Приглядалися навіть до дрібниць, повз які щодня пробігають заклопотані ужгородці і навіть не помічають. Скажімо, до недопалків на газонах та до пляшок з-під мінеральної води на клумбах.

zakarpatpost.net