Мудрі ужгородські собаки-безхатченки сплять на меблях

Багатьом відомий вислів про собаку на сіні: і сам не гам, і другому не дам. Але в Ужгороді є інший чотирилапий – на меблях. Він і сам лежить на викинутому дивані, і других не проти до себе запросити.

Унікальні закарпатські тварини добре знаються на комфорті. Те, що іншим не потрібно, стає для них притулком, принаймні для тих, від кого господарі вирішили позбутися так само як і від непотрібних диванів.

Сумно усвідомлювати, що у ХХІ столітті дехто ще живе критеріями первісних людей і виганяє на вулицю домашніх улюбленців. Це ж стосується і тих сміттярів, які там же просто неба залишають меблі, які їм відслужили. По-перше, тваринам можна знайти нових господарів, якщо вже родина так настійливо  наполягає на тому, що собака вдома не потрібна, а для сміття існують спеціальні служби, які його забирають, є звалища, куди за відповідну плату можна й самому привезти непотріб.

Але ж залишити на вулиці диван можна безкоштовно. Шкода, щоправда, що в нас досі за це винуватців не карають серйозними штрафами, бо в Європі таке собі ніхто не дозволяє.

А тим часом мудра тваринка, що живе біля смітників, де можна знайти хоч якісь харчі, використовує людські меблі задля власного відпочинку.

Не кожен чотирилапий так уміє!

Але ж безхатьки змушені умудрятися виживати без господарів. Тому вони кмітливі і винахідливі.

zakarpatpost.net