Будьте як Бред Пітт та Піфагар. ТОП-5 причин залишатися вегетаріанцем в сучасному світі

У сучасному світі все більше поширюється вегетаріанство і веганство. Але людям, які відмовилися від м’яса та інших продуктів тваринного походження, нерідко складно дотримуватися своїх переконань в світі, де панує культура м’ясоїдства.

Gazeta.ua зібрала 5 вагомих причин, які переконують перейти на рослинну їжу.

1. У м’ясі тварин розмножуються віруси і бактерії

У дев’яносто п’яти відсотках причиною всіх харчових отруєнь є м’ясо, яйця або молочні продукти. Вірогідність зараження вірусами і бактеріями від тварин набагато більша, ніж з овочів, тому що тварини в біологічному плані більш схожі з людьми. Багато вірусів, які живуть в крові або клітинах інших тварин, можуть так само непогано жити і в наших організмах.

У багатьох в житті бувало таке: через 12 годин, після того як ви з’їли курку, ви відчули нездужання. Потім це перетворюється в гострі болі в шлунку, які віддають у спину. Потім у вас починається діарея, піднімається температура і вас нудить. Це триває кілька днів, а потім ви відчувається себе знесиленим протягом декількох тижнів.

2. М’ясоїдство знищує тварин

З плином часу все більше екзотичних тварин з’являються в ресторанних меню. Зараз там можна вже побачити страусів, ему, перепелів, алігаторів, кенгуру, цесарок, бізонів і навіть оленів. Скоро там буде все, що може ходити, повзати, стрибати або літати. Одного за іншим ми забираємо тварин з дикої природи і садимо в клітку. Таких істот як страуси, які живуть сімейними колоніями і вільно бігають по африканським преріях, зганяють в маленькі, брудні сараї.

3. М’ясо призводить до захворювань

Що станеться, якщо ви не будете їсти нічого крім всіляких сортів м’яса, і молочних продуктів? Ви помрете приблизно протягом року. А що станеться, якщо ви будете вживати в їжу тільки веганські або вегетаріанські продукти, овочі, фрукти, бобові, злаки, горіхи і насіння? Ви напевно станете набагато здоровішими, ніж більшість людей.

4. Рослинна їжа багата на антиоксиданти

У 1996 році близько 200 досліджень підтвердили, яку користь приносять антиоксиданти. Наприклад, Національний Інститут Вивчення ракових Захворювань і Гарвардська Медична Школа виявили, що вживаючи вітаміни А, С і Е зі свіжими фруктами і овочами ми можемо знизити ризик захворювання на рак і хвороби серця. Ці вітаміни навіть допомагають підтримувати роботу мозку в похилому віці.
Однак, жоден з цих трьох антиоксидантів не зустрічається у м’ясі. Єдине джерело цих життєво необхідних для здоров’я речовин – фрукти, овочі і сонячне світло, а так само вершкове масло і маргарин у випадку з вітаміном Д.

5. Вегетаріанськее меню дешевше ніж м’ясне

Бути вегетаріанцем або веганом дуже зручно і зовсім не дорого. Майже в будь-якому магазині можна знайти основу раціону: бобові, крупи, овочі, фрукти, зелень, ягоди, соєві продукти.

Організму потрібен час, щоб перебудуватися, тому спочатку краще відмовитися від червоного м’яса, потім від птиці і якщо ви захочете піти далі і будете при цьому відчувати себе краще – від риби і молочної продукції.
Для початківців вегетаріанців дуже важливо дотримуватися збалансоване харчування, в іншому випадку ви просто почнете замість м’яса наїдатися борошняних і солодким. Обов’язково крім фруктів, ягід, зелені і овочів включайте в раціон продукти, багаті рослинним білком: бобові – квасолю, сочевицю, нут, маш, цільні крупи – гречку, пшоно. Обережним треба бути з горіхами, тому що іноді вони важко засвоюються організмом і самі по собі належать до висококалорійної їжі. Купувати їх краще не обсмаженими.

Серед прихильників вегетаріанства були відомі особистості: Вольтер, Піфагор, Байрон, Сенека. Відомими вегетаріанцями наших днів слід назвати Бреда Пітта, Пола Маккартні, Тома Круза, Даніеля Негреану, Джареда Лето, Ніколь Кідман, Памелу Андерсон. Багато хто із цих людей віддали перевагу рослинній їжі вже в зрілому віці.

zakarpatpost.net