Домашній догляд. Що може жінка робити сама, аби шкіра була гарною? Думка закарпатського косметолога

Сьогодні у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН розповів про те, що може жінка робити сама, аби шкіра була гарною.

– Нічого. Це із серії: я прочитала… і втираю у шкіру оливкове масло, тож маю бути гарною. Були історії, коли жінки наносили на обличчя навіть свинячий жир. Дехто розповідав, що купив у аптеці вітаміни Е, А, С і змащував шкіру. Навіть рецептами хотіли ділитись, – наголоосив він. –

Так, це дешево, але ніщо хороше дешевим не буває. Візьмемо, наприклад, їжу. Хіба дешеві продукти якісні?

Наведу приклад. Візьмемо вітамін А. Всім відомо, що він є жиророзчинним. Морква також містить вітамін А. Але… якщо її з’їсти сирою, вона не засвоїться і організм цей вітамін не отримає. Якщо ж її потушкувати або нагріти, тоді – інша справа, корисні речовини засвояться. Так само якщо випити флакончик вітаміну А, змастити ним шкіру, дива не буде. Навпаки, може виникнути ретинолова алергія, яку потім треба буде лікувати. Вітамін Е так само не є сам по собі якимось чудодійним засобом. На склянці з оливковою олією завжди пишеться що? Використовувати для салату! Не для нанесення на обличчя! Жодного разу я не бачив, щоб на етикетці було написано: втирати у шкіру. Наведу приклад. Усі жінки після приготування їжі миють жирний посуд і для цього користуються спеціальними засобами. При цьому олія плямами, колами спливає на воді. Це ж відбувається і зі шкірою. Після нанесення на неї олії вона не дихає і з’являються так звані «бульдожі щічки». Зовнішньо жінка здається років на 5 старшою за свій вік. Або вітамін С. Якщо відкрити аптечну ампулу, препарат діє лише протягом 20 хвилин. Тому домашній догляд може бути дуже небезпечним.

zakarpatpost.net