Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Перед Закарпатською ОДА цвітуть троянди. Близько півсотні кущів радують ужгородців буйним цвітінням. Кущі королеви квітів стали своєрідною фотозоною для місцевих та туристів.

Передусім до площі Народної гостей приваблює старовинна чеська архітектура та цікавий фонтан, який ключами б’є ніби з під-землі.

Самі ж троянди є досить невпорядкованими, завалюються, а деякі не виросли і їх не замінили, між декоративними рослинами з’явилися дикі, кущі потребують більш посиленого догляду і обрізки, адже їх можна перетворити при умілому догляді на справжній шедевр ландшафтного дизайну.

Співробітники Мукачівського відділу поліції за фактом крадіжки грошей  з квартири 60-річної мукачівки розпочали кримінальне провадження. Чоловіку,  причетному до  вчиненого, повідомили про підозру, справу з  обвинувальним актом скерували до  суду. До поліцейських чергової частини Мукачівського відділу поліції надійшло повідомлення від мешканки районного центру про крадіжку 3, 900 грн з квартири по вулиці І.Франка.

Геннадій Москаль нагадує засобам масової інформації, а також блогерам, користувачам соцмереж та мешканцям області, котрі описують жахливий стан автодороги «Долина – Хуст», що обласна державна адміністрація не має до цієї дороги жодного відношення.

Закарпатка стала обличчям Dolce & Gabbana. Кар’єру Дар’я Міненко початку в Ужгороді, в агентстві One Models. До зйомки для Dolce & Gabbana в її портфоліо також вважалася рекламна кампанія Roberto Cavalli осінь-зима 2016/2017, співпраця з брендом весільних суконь Pronovias. В Україні Міненко ніколи не працювала.

Дар’я Міненко розповіла, що кастинг для зйомки #DGLovesMykonos проходив онлайн і в ньому приймало участь близько 40 дівчат.

Пожежа в приміському потязі сталася сьогодні близько обіду. Спалахнув приміський потяг Королеве – Батьово. Загорання, що виникло під час зупинки на станції помітив машиніст. Він відчепив вагон-кабіну машиніста та разом з іншими працівниками організував евакуацію людей, що на той момент знаходились у вагонах.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов на одному з приватних подвір’їв Ужгорода  унікальну рослину.

Як розповів господар, казковій рослині – індійському золотому дощу близько 15 років. Його ще називають бобовником альпійським.

Зібрані в пишні суцвіття довгі китиці випромінюють слабкий аромат, жовті квіти нагадують метеликів і їх називають «вітрилами», «веслами» і «човниками».

Сезон грибів стартував! В Ужгороді вже продають білі! За кучку приблизно 900 грамів просять 150 гривень.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вирушив на тихе полювання… щоправда, не в Карпатські ліси, а на ринок, що на площі Корятовича.

Жінка, що продає дари природи каже, що назбирала їх вранці в Ужгородському районі. Переконана, що це – лише початок. Хоча вже зараз, за її словами, грибів достатньо.

Юрій ФАТУЛА – кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ, практикуючий хірург та цікава людина. А ще – з-під його пера вийшли три книги про маловідомі сторінки минулого нашого краю. Утім цього разу у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» ми вирішили поговорити про медицину та операції.

На Закарпатті цвіте бузина. Цей унікальний кущ знають у нас із діда-прадіда. Із нього готують цілющі ліки під час застуди, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Колись українці масово щоліта збирали бузину, заготовляли її цвіт на зиму. Чим же цікава ця рослина, яку називають чортовою ягодою?

Згідно з легендою, висадив її сам нечистий і вона була свідком гріхопадіння Адама та Єви, вбивства Авеля та зрадництва Юди. Тому бузина, скоріш за все, є дуже давньою рослиною.

Ягода бузини — багате джерело харчових волокон, вітамінів  і мінералів, таких як кальцій, залізо, марганець, селен і цинк.

Деякі види рослин використовують як лікарські, деякі як джерело нектару, інші як засіб для боротьби з мишами. Крім того, листя бузини має неприємний запах, тому наші предки прикріплювали їх до грив коней, аби вони відганяли від тварин надокучливих мух.

Сьогодні у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН розповів про те, що може жінка робити сама, аби шкіра була гарною.

zakarpatpost.net