Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 24 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Увага всієї України нині була прикута до відкриття Бескидського тунелю.

Будівництво нового двоколійного тунелю розпочали 29 жовтня 2013 року. Його звели на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид – Скотарське.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60 % транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

До сьогоднішнього візиту Петра Порошенка Воловець капітально прибрали.

Всюди навели лад, як перед приїздом партійного вождя часів СРСР. Така поведінка влади обурює закарппатців, адже насправді Президент повинен побачити не гарну “картинку”, а реальний стан речей у області.

Чому ж правду від нього приховують і пускають, як кажуть, пил у очі?

Чимало місцевих мешканців виявили бажання з Президентом пофотографуватися.

Порошенко на гелікоптері вилетів на залізничний перегін «Бескид – Скотарське» і приземлився у Воловці.

На зустріч із ним прийшло близько сотні людей.

Нагадаємо, що його мали відкрити завтра, але урочистості перенесли на сьогодні. Перший потяг, який проїхав новим тунелем, це поїзд зі Львова до Закарпаття, натомість перший вантажний потяг із рудою через Бескидський тунель вирушив до Словаччини.

Вирішивши підкорити Боржавські полонини, ми вирушили на Міжгірщину. Там просто неймовірно. Температурний режим інший. На окремих хребтах ще лежить сніг, хоча в Ужгороді давно відцвіли і декоративні, і фруктові дерева, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

На подив, туристів у горах дуже багато. Там настільки людно, наче десь у місті. Хтось піднімається вгору пішки, хтось – їде на квадрациклах або автомобілями.

Можна за 100 гривень скористатися підйомником, або за 150 машиною, яка вивезе набагато далі – приблизно до середини гори. Туристів запрошують піднятися на Гимбу, наприклад, на переобладнаних ВАЗиках або гарно розфарбованих яскравих вантажівках.

Ужгородська актриса Наталія ЗАСУХІНА – людина творча й неординарна, їй притаманна виваженість та життєва мудрість. Народилася вона на Київщині, шкільні роки провела на Львівщині, а самореалізувалася на Закарпатті.

Для неї театр став життям, у якому вона не грає ролі, а просто живе.

Сьогодні у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» акторка поділилася думками з приводу роботи, розповіла про захоплення та таємниці.

Ужгород унікальний продовжує радувати закарпатців та туристів буйним цвітінням рослин, які рясно заквітчують столицю Закарпаття не тільки на суші, але і в воді.

Зокрема, водяні іриси можна побачити прямо під берегом Ужа.

Півники болотні, як їх називають науковці,  широко поширені у Європі, Азії, на території Північної Америки, на Південноамерканському континенті, а також у деяких регіонах Африки. Ці квіти люблять вологу, тому в природі найчастіше зустрічається на болотах, заплавах та берегах річок, вільшняках.

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом Служби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури “Закарпаття”.

zakarpatpost.net