Як Порошенка зустрічали в Ужгороді. ФОТОФАКТ

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, Петро Порошенок у рамках робочого візиту прибув на Закарпаття.

Нещодавно він приземлився в аеропорту “Ужгород” і гвинтокрилом полетів на Воловеччину, де має взяти участь у відкритті Бескидського тунелю.

Нагадаємо, що його мали відкрити завтра, але урочистості перенесли на сьогодні.

Сама історія об’єкту є надзвичайно цікавою. Тунель був спроектований і збудований ще за часів Австро-Угорщини у 1886 році. Проте він був дуже незручним, оскільки під час руху потягу всередині тунель наповнювався парою і димом, при проїзді через нього пасажири вагонів вищого класу зачиняли наглухо вікна і прикривали роти та носи хустинками.

У часи Другої світової війни тунель підірвали, а після її закінчення силами залізничників його було відремонтовано, але не дуже надійно, бо вже через два роки (у 1946) він на кілька десятиліть вийшов з ладу.

У 2006 році «Укрзалізниця» оголосила тендер на реконструкцію. Підготовчі роботи було розпочато аж у 2011 році. Впродовж наступних двох років було проведено міжнародний тендер з вибору підрядника для проектування та будівництва. У серпні 2013 року затверджено проект та розпочато будівництво, яке планувалося завершити ще в 2016 році. Але не судилося – почалася війна.

За інформацією «Укрзалізниці», з початку реалізації проекту на Бескидський тунель було витрачено 2,2 млрд грн.

Новий швидкісний тунель буде двоколійним (матиме парну і непарну колії) і зводиться на відстані 30 метрів від старого одноколійного.

Фото прес-служби Закарпаської ОДА

zakarpatpost.net

One thought on “Як Порошенка зустрічали в Ужгороді. ФОТОФАКТ

  • 24.05.2018 at 14:41
    Permalink

    я не розумію навіщо ці катання по всій УКРАЇНІ( щоб не забули в лице..) чи дань собирають на майбутні вибори

Comments are closed.