Злочинця, що 4 місяці тому побив 11-річну ужгородку, досі не покарано. Діти бояться виходити на подвір’я

Про це повідомив Віктор Щадей

“Виявилось, що нападник перебував в розшуку по іншій кримінальній справі – однак ужгородська поліція все рівно нічого не зробила і вже четвертий місяць небезпечний сусід лякає весь мікрорайон. Люди бояться відпускати своїх дітей в школу чи в двір, – наголосив він. –

На школярку агресивний сусід Олег Хитрюк напав ранком, коли вона йшла в школу. Він бив її по обличчю – дівчинка почала кричати і цим врятувалася, нападник втік. Поліція прийняла заяву і після цього пропала на кілька місяців.

Я поспілкувався з мамою дівчинки, вона розповіла мені про всі обставини нападу. Після цього сходив у міськвідділ, поспілкувався з його керівником Мацолою – виявилось, справа не рухається, ніхто нічого не робить, а він взагалі не в курсі про цей випадок. Навіть величезний резонанс і сюжети на центральних телеканалах не вплинули на начальника міськвідділу поліції.

Я не розумію, як людина, яка перебуває в розшуку, вчиняє такий обурливий злочин – і все рівно залишається на свободі, а міліція все рівно бездіє?

Чи батьки мають зібрати гроші та понести начальнику міської поліції, щоб він зашевелився і, нарешті, захистив їхніх дітей?

Виявилось, перед цим неадекватний сусід вже напав на молоду маму з немовлям, розбив скло на дверях під’їзду і лише дощовик коляски врятував дитину від уламків скла. І різного роду інциденти, де він кидається на дітей, трапляються вже давно.

Рано чи пізно це закінчиться самосудом зі сторони когось з батьків. І добре, що поки такого не сталось – бо якраз тоді, можна не сумніватись, поліція буде тут як тут і людина буде мати серйозні проблеми через неадекватного злочинця. З іншого боку, якщо у нападника є якісь відхилення – то самосуд теж нічого не вирішить.

Але сумним є вже сам факт того, що поліція настільки самоусунулась від захисту людей, що вони починають прагнути самосуду.

За останній півтора місяці постійними нагадуваннями вдалось трохи просунути цю справу вперед. Однак, люди чекають від правоохоронців кінцевого результату: злочинця мають ізолювати від суспільства.

Напередодні канікул батьки мають знати, що на вулицях Ужгорода їхнім дітям не загрожує небезпека.

zakarpatpost.net

Світлина від Віктор Щадей.
Світлина від Віктор Щадей.