В Ужгороді засмажили дико-домашнього кучерявого кабана. ФОТО. ЕКСКЛЮЗИВ

Зараз в Ужгороді проходить  фестиваль «Hungari fest». Дійство розраховано на два дні святкування і надзвичайно насичене подіями.

Наразі на Православній набережній встановлено намети із наїдками та сувенірами. Особливо привертає погляди альтанка зі ставами австро-угорської із Івано-Франківська.

Загалом їжі багато. Наприклад, за 40 гривень можна скуштувати 100 грамів ковбаси по-дебреценськи, за стальки ж – з’їсти 300 грамів бограчу, або за 20 – 150 грамів овочевого мікса. Є також різноманітні напої, вина, шашлики. Продають чимало і сувенірної продукції.

Цікавинкою фесту є засмажений кучерявий мангальський кабанчик. Такі свині є травоїдними, у дорослому віці можуть важити до 300 кілограмів, майже ніколи не жиріють і вважаються м’ясною породою. Виведено їх шляхом схрещування дикого західноєвропейського кабана з карпатською мангалиця.

Учасників та гостей фестивалю пильно охороняє Національна гвардія.

Організатори обіцяють також конкурс малюнків «Гунгарікум», численні майстер-класи, вистави, показові виступи  закарпатських колективів та з угорських міст Ніредьхаза та Шарошпотак, презентацію книжок, та музичні номери у виконанні дітей.

А нині увечері  на величезному екрані можна буде просто неба стежити за фіналом футбольної Ліги Чемпіонів.

zakarpatpost.net