Як правильно переходити на сироїдіння? Із чого почати?

Сьогоднішнім гостем прес-центру закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується правильного харчування – ужгородець Олег БЛАЖІВСЬКИЙ. Він розповів про те, як правильно переходити на сироїдіння і з чого почати.

“Починати треба з води. Треба навчитися пити воду правильно, у потрібній кількості, – зазначив він. – Вона виводить токсини. Це вже сироїд зі стажем може собі дозволити менше пити, а на початкових етапах рідини повинно бути багато – і 30, і 40, і 50 мілілітрів на кілограм ваги.

Потім потрібно не ламати себе, а замінювати продукти. Наприклад, людина дуже  любить каву. Її ламає без неї. Тому каву можна замінити на цикорій, цикорій – на чай, чай – на зелений чай, зелений – на трав’яний… і все буде добре. Любила людина хліб, можна їсти хлібці. Замість м’яса існує замінник – сайтан. Так само з іншими продуктами.

Білки, жири, амінокислоти можна отримувати не лише з молока, яєць, м’яса, але й із овочів, фруктів, ягід, горіхів.

Але ж із м’яса білки виварюються, а з пророщених, скажімо, бобових –  ні. Їх там у рази навіть більше. Просто про це ніхто не говорить. А от у сочевиці взагалі є всі можливі амінокислоти”.

zakarpatpost.net