Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Останнім часом закарпатці все більш активно обговорюють питання озеленення своїх міст. Особливо багато говориться про зелені насадження в Ужгороді. Справді, у місті є певні проблеми, але чи все настільки погано? – пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Про це під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла декан біологічного факультету УжНУ Ярослава ГАСИНЕЦЬ.

Учора Ужгород заливало дощами. Басейни в місті залишилися досі. І діти знайшли їм чудове застосування. Оскільки Уж брудний, а про відкриття нових аквапарків лише говориться із року в рік, малеча сама собі  влаштувала водяні атракції прямо на площі Театральній. Дітям же море по коліна!

А ще й приклад їм показують батьки. Тож вони нині хлюпочуться в калюжах, наче каченята. Вода прогрілася і їм не холодно. Вона ж стоїть там ще від вчорашньої зливи.

Можна лише уявити, наскільки просіла бруківка на площі Театральній, адже вода на ній може зберігатися тижнями. А вдоволені дітлахи зібрали довкола себе цілий натовп людей, які з неймовірним захватом та цікавістю спостерігали за ними, тим більше, що калюжа має вражаючі розміри: приблизно 6 на 3 метри. Отже, в ній можна не лише пострибати, але й полежати.

Цими днями на Закарпатті побував найсильніший чоловік світу, людина-легенда Василь Вірастюк. Відомий українець, якого знають на всій планеті не лише як спортсмена, але й як актора, співака та шоумена, судив чемпіонат світу зі стронгмену в Хусті, – пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

В ексклюзивному інтерв’ю закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» силач-рекордсмен поділився власними секретами  успіху, враженнями про Закарпаття, навіть розповів улюблений анекдот.

Зараз знайти роботу на Закарпатті можна, навіть не виїжджаючи за кордон. Пропозицій від роботодавців багато. Звичайно, попитом користуються не всі спеціальності, найбільше шукають фахівців робітничих професій.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», у  найбільше вакансій є для швачок, також  пропонують роботу для  електриків, заготівельників, операторів виробництва, продавців, будівельників, кухарів, офіціантів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів.

Ринок нерухомості Закарпаття багатий на пропозиції. Найбільше будинків продається в Ужгороді та в Ужгородському районі.

За даними газети «Закарпатські оголошення», на околицях обласного центру та у найближчих до нього селах продається найбільше приватних будинків. Ціни – різні, залежать від місця розташування, транспортного сполучення, площі, кількості кімнат, стану житлових приміщень, наявності євроремонту та комунікацій.

В Ужгороді – суничний бум. Стільки лісових ягід не продавали давно. Купити їх можна від 50 до 80 гривень за півлітровий стакан. Продавці переважно – з Турї, але чимало і з Ужгородського та Мукачівського районів.

Вони запевняють, що у цьому році хороший урожай суниці. Дехто привозить на ринок на Корятовича одразу по 10-15 літрів ягід.

Рівень води в річках Закарпаття нині піднявся. Найбільше це стосувалося Ужа, Латориці та Тиси.

Крім того, як учора повідомляв zakarpatpost.net, в Ужгороді був потужний градобій, крижані кульки, як горіхи, падали прямо в долоні і розривали листочки дерев.