Якою буде сьогодні, 26 травня, погода на Закарпатті. Як нинішній день літо визначає

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +27 градусів. Похмурі ніч та ранок повільно перетечуть у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою. .

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +26 градусів. Протягом усього дня погода буде похмурою. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Волівці – +11 уночі і  +21  градус удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +13 уночі і  +23 градуси удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +25 градусів. Ясна погода протримається в ранковий час у Тячеві зовсім недовго – вже вдень небо вкриється хмарами, які лишатимуться там до пізнього вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +14, денна – +27. У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +23 градуси. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +27. Небо майже весь час буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +23 градуси. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +20 градусів. У Рахові хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

27 травня вшановується пам’ять святого мученика Ісидора. Колись цього дня очікували, як закінчення будь-яких холодів: “На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)”. Але якщо день видавався все-таки холодним, то варто було очікувати такого ж літа: “На Сидора сиверко (північний вітер), і все літо таке”. В день Ісидора прилітають ластівки, приносять тепло.

zakarpatpost.net