Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгородському замку пройшов бенефіс заслуженої артистки України Наталії Засухіної. Подія відбувалася  у рамках святкування 15-річчя закарпатської газета «НЕДІЛЯ» зібрав багатьох прихильників як творчості акторки, так і газети.

Собаки люблять не за щось, а просто так. Їм байдуже – перед ними – президент чи безхатько, вони можуть прив’язатися будь до кого і служити господарю усім своїм собачим єством. Але не всі, на жаль, вміють цінувати таку несамовиту відданість. Цими днями журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» пересвідчився в тому, якими чудовими і надійними компаньйонами можуть бути ці милі пухнасті створіння. Подорожуючи Карпатами, йому поталанило познайомитися з парою лісових собак, які супроводжували його з друзями, наче справжні охоронці.

 

Коні досі на Закарпатті користуються попитом. Їх хоч і не так уже й багато, але вони часто стають об’єктом злочинів. Крадуть їх з таким же азартом, як гроші та автомобілі…

Любив цих граційних тварин і Василь із Свалявського району. Разом зі своїм другом він вирішив украсти аж чотирьох коней  із Воловеччини. Видно, пристрасть до них молодому рому передалася через гени від предків.

Міжгірщина зачаровує не лише  високогірними краєвидами, але й  найунікальнішим куточком світу, що входить до числа семи чудес України – Синевирським озером. Загалом на території Закарпаття є 32 особливих гірських озер, але саме Синевирське вважається найтаємничішим. Розташоване воно на висоті 989 м над рівнем моря, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Існує романтична легенда, за якою водойма утворилася зі сліз молодої красуні на ім’я Синь,  яка закохалася у простого сільського парубка Вира. Та щастю зашкодили батьки дівчини, які наказали вбити пастуха. Тож молодиця так побивалася за хлопцем, що наплакала ціле озеро сліз.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», у середньому розмір оплати праці серед вакантних посад 5-7 тисяч гривень. Саме стільки готові платити бетонярам, касиру обмінного пункту, водіям, прибиральниці, продавцям, кредитним експертам.

Крім того, адміністратору на рецепції в фітнес центрі, швачкам, операторам комп’ютерного набору,  пропонують 8 тисяч гривень.Проте є й більш високооплачувані пропозиції.

Наприклад, продавцеві консультанту зоомагазину в Ужгороді та Мукачеві пропонують 9 тисяч гривень на місяць,  так само і комлектувальнику бензо та електроінструментів в Ужгороді, експедиторам та фарбувальникам автомобілів  в Ужгороді – 10 тисяч, а трактористу в фермерському господарстві у Мукачівському районі –  від 10 до 25 тисяч гривень,  колористу з підбору авто фарб від 10 до 16 тисяч гривень.

Якщо проаналізувати побажання, які ми виголошуємо нашим друзям і родичам у дні народження, то можемо зробити  висновок, що найбільше і найпоширеніше побажання закарпатців закарпатцям – це жити довго у мирі і благодаті. Саме це звучить постійно у привітаннях на радіо і телебаченні, саме такі тости оголошують найчастіше за весільним, і не тільки за весільним) столом. Саме про це думає кожен із нас тоді, коли раптом опиниться на лікарняному ліжку, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Нещодавно zakarpatpost.net писав про озера на площі Театральній. Проте таких басейнів у місті більше. Там вода нікуди не стече, бо зливневої каналізації немає. Немає навіть асфальтового покриття.

Але дітям це лише на радість. Маленький хлопчик радісно ходить по воді… уявляючи себе, можливо, мореплавцем. Біля нього собака, а неподалік – жінка на смітнику щось шукає.

Ужгородці – люди переважно добрі, тварин люблять і багато хто має домашніх улюбленців. Але собак, звісно ж, потрібно вигулювати. От і залишають вони по собі на вулицях сліди… із не надто приємним запахом, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Звісно, тварин звинувачувати ні в чому  не варто, вони просто справляють природні потреби, а от їхні власники мали б прибирати за ними. Тому біля багатоповерхівок останнім часом почали розвішувати плакати з написами, на яких ввічливо просять прибрати за чотирилапими. І це правильно. Більше того, за залишені посеред доріг бомбочки потрібно штрафувати.

zakarpatpost.net