На 1,2 мільйони населення Закарпаття в області є понад 2 тисячі дітей, що не мають батьків

В області нині мешкає понад 2 тисячі дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, більшість з них – 85 відсотків – охоплені сімейними формами виховання.

Щороку зменшується кількість дітей, які перебувають в інтернатах. У 2013-му таких було більше  чотирьох сотень, нині ж – двісті п’ятдесят. В краї діють 49 дитячих будинків сімейного типу та 59 прийомних родин, де виховуються майже чотири сотні дітей.

Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Цифри за результатами першого кварталу вказують, в області на 25 відсотків зменшився рівень підліткової злочинності порівняно з відповідним періодом минулого року (з 128 до 96 злочинів). Водночас в області фахівці спостерігають тенденцію до зростання кількості дітей, які перебувають на обліку з приводу жорстокого поводження, а також тих, що проживають у неспроможних родинах. На обліку відповідних служб сьогодні перебуває 25 дітей,  які  систематично самовільно залишають місце постійного проживання. З початку року до поліції  надійшло 68 заяв від закарпатців щодо зникнення та розшуку дітей.

 zakarpatpost.net