АНОНС. Із 16 вижили тільки 7: як закарпатська горе-мати народжує і кидає дітей

Бабуся підгодовувала онуків, а потім взагалі забрала їх

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Звістка про покинуту дитину в пологовому будинку нещодавно сколихнула закарпатців. Хустські лікарі запевняли, що мати від немовляти не відмовлялася, проте дівчинка народилася хворою, тож її було доправлено в Мукачівську обласну дитячу лікарню. Насправді дитина жінці, що її народила не була потрібна. А її матері , тобто бабусі юридично не могли віддати немовля, оскільки вона й так виховує вже шістьох онуків своєї доньки. Якою буде доля крихітки – поки що невідомо, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Материнська  «заклопотаність»

Часом соціальними сиротами стають навіть ті, у кого є батьки. Рідні кидають своїх дітей напризволяще і займаються зовсім не виконанням батьківських обов’язків, а власними справами.

Тамара Король із Хуста  (з етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) мала вже восьмі пологи, про які було відомо її близьким. Шестеро її малюків, ніби маленькі мауглі, змушені були виживати в жорстоких умовах буденності.

Першу свою доньку закарпатка народила рано, до материнства тоді ще готовою вона не була. Тож дитина була для неї просто живою іграшкою, яку потрібно було ще й годувати, мити, переодягати…. Такі клопоти молодій жінці здавалися тягарем.

Сімейне життя в неї не склалося, тож почала все частіше заглядати до чарчини. Її «застільними» компаньйонами були переважно чоловіки, також ласі до оковитої. Після домашніх вечірок жінка не раз просиналась у ліжку з незнайомцями. Вихованням Оленки Тамара не дуже переймалася, тож незабаром онучку забрала до себе бабуся. Як не намагалась вона вгамувати непутящу  доньку і настановити її на правильний шлях, усе було безрезультатно.

Де зараз діти горе-матері? Як склалася їхня доля? Чому жінка не дбає про них?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 1 червня.

zakarpatpost.net