Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Триває підготовка до нової події, яку проводить закарпатська газета «НЕДІЛЯ» у рамках свого 15-річчя.

У «Совиному гнізді» кипить робота. Там готується до відкриття персональна виставка заслуженого діяча мистецтв України, театрального художника Емми ЗАЙЦЕВОЇ.

Наразі встановлюються роботи мисткині, її ескізи, малюнки, костюми.

Сьогодні протягом декількох годин в центрі Ужгорода тривало шоу.

Чоловік пішов купатися разом з велосипедом. Подія відбувалася неподалік драмтеатру.

Утім, його поведінка лякала іншим – незнайомець кидав каміння. Здавалося, що він от-от перекидає все, що є на дні річки і «поглушить» всю рибу.

Свідків події було багато. Спостерігали за чоловіком і дорослі, і діти.

Зараз багато хто замислюється над власним призначенням у житті, займається пошуками себе. Іноді самотужки впоратись важко. Комусь на допомогу приходять книги, комусь відеоурооки, а хтось – звертається до людей, які вміють спрямовувати думки в потрібне русло.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є лайф-коуч, або тренер із саморозвитку Ірина СТЕЦИК.

27 липня жителі Землі зможуть спостерігати за місячним затемненням, під час якого супутник набуде темно-червоного відтінку.

Тривалість і час початку космічного видовища будуть залежати від часу сходу та заходу Місяця в різних точках земної кулі.

На території України спостерігати це явище можна буде кілька годин, побачити його можна буде з 20:30 до 22:30. Після цього Місяць пройде через тінь Землі й повна фаза завершиться.

Яка основна причина, що штовхає закарпатців проходити перевірку на чесність у колі родини?Про це у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповів поліграфолог Валерій Гарагаль.

– Із особистих питань 90 відсотків тих тестувань, які я проводив, саме стосуються подружньої зради, – наголосив пан Валерій. – Як правило, хтось когось приводить через недовіру.

Основне питання: з ким зраджував, зраджувала, часто партнери називають конкретну людину і просять перевірити, чи невірність має до неї стосунок чи ні. Або ще закарпатців цікавить певний період часу, коли чоловік чи дружина перебували у поїздках, відрядженнях і вони хочуть дізнатися, чи була зрада.

Хоча, думаю, точки дотику двоє людей можуть знайти і без поліграфа. Тим більше, що приблизно в 70% випадків людина, яку намагаються звинуватити, виправдовується.

В Ужгороді масово цвітуть  маленькі троянди, які називаються Валаамськими або Галлика Спленденс.

Червоних королев квітів надзвичайно багато зараз квітне у Боздоському парку.

Назву рослина отримала від монастиря з острова Валаам.

Фактично вона є гібридом шипшини та чайної троянди, про що свідчать маленькі бутони.

zakarpatpost.net