Як закарпатець допився до синіх дівчат

Казали Василю, що доп’ється він до білої гарячки. Але допився він до синіх дівчат.

А жив він сам – у однокімнатній квартирі. Але потім у нього померла мама. І  після її смерті він її квартиру став здавати студенткам. Раз на місяць приходив забирати від них плату. І зазвичай у той час був добряче підпилим, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Але розплачуватися з ним студентки завжди вчасно Та й взагалі, з дівчатами не було жодних проблем. Акуратні, ввічливі, не сварливі. Але оскільки приходив Василь до них п*яим, то вони просили його розписуватися за отримані гроші.

Того дня дівчата вже приготувалися їхати додому. Це був початок літа і вони вже склали іспити. Василь сумував, що квартиранти їдуть на канікули і два місяці у нього не буде грошей. Тому й прийшов до них ще більш підпилим, ніж зазвичай.

І що він побачив? Сині дівчата танцювали перед ним химерний танець.

-Допився я, – зітхнув Василь.

-Ой, таки так, дядьку – підхопили його прикру думку дівчата. – А ви ж уже самі бачите, що лікуватися вам треба, дядьку, дуже серйозно треба лікуватися.

Господар квартири не на жарт перелякався. Він гримнув дверима і побіг додому. Наступного разу він прийшов тільки через кілька днів, коли дівчата вже збиралися виселятися. Ні словом не обмовився про пригоди із синіми дівами, але був кришталево тверезим, чим навіть приголомшив квартиранток.

А дівчата вирішили промовчати, що вони просто розвели свого господаря. І той потрапив до квартири якраз у той день, коли вони вимазалися косметичною глиною.

Як добре, що Василь не знався на тонкощах жіночої краси і якою ціною вона дістається. Наступного навчального року вони знову повернулися в це житло. Проте їхній господар більше п’яним до них ніколи не приходив. Та й на вулицях вони його бачили тільки тверезим.

От на що косметика здатна. Недарма ж вона від слова «космос» походить.

Дарина МАЙОР,  закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net