Як закарпатські ведмеді навчилися жебракувати

Є на Закарпатті є дійсно дивовижне і надзвичайно корисне місце – центр реабілітації для  бурих ведмедів. Знаходиться він дорогою до озера Синевир.

Відкрився центр ще в 2011 році і з того часу став домівкою для 25 тварин. Живуть клишоногі на території, що займає 12 гектарів у напіввільних умовах. Історії волохатих мешканців дуже різні, але всі вони свого часу були жертвами попередніх власників, над багатьма знущалися, тому їх довелося лікувати. Добре, що тварин вдалося виходити ветеринарам. Їдять ведмеді по 18 кілограмів різних каш і овочів, часом отримують трохи відварного м’яса. Ведмежий десерт – червона риба, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Утім циркові таланти деяких клишоногих не лише не забулися, а й проявляються навіть у реабілітаційному центрі. І вони працюють їм на благо, а гостям – на радість. Мова йде про клишоногих прохачів, які, стоячи на задніх лапах у молитовній позі, чекають, коли хтось кине їм пригощання. Найчастіше отримують печиво та яблука.

Хоча годувати тварин заборонено, але, спостерігаючи за ними, люди хочуть віддати свій останній шматок їжі, тільки щоб потішити ведмедика.

Подивитись на них можна дорослим за 21, а дітям – за 6 гривень.

Це невеликі гроші, а працівникам центру вони потрібні як для харчування тварин, так і для утримання персоналу.

zakarpatpost.net