Ужгород планують з’єднати з Києвом швидкісним Інтерсіті

Через новозбудований Бескидський тунель необхідно запустити потяг «Інтерсіті», щоб з’єднати швидкісним поїздом столицю України – Київ з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом.

Про це заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, пише Укрінформ.

Як пояснив очільник облради Львівщини, запровадження цього швидкісного маршруту стало можливим завдяки збільшенню пропускної спроможності Бескидського тунелю і дасть додатковий імпульс до інтеграції кількох областей Західної України.

«Якщо нам вдасться запустити швидкісний поїзд «Інтерсіті» між Києвом і Ужгородом, то від цього виграють всі! І виграє не тільки столиця, яка матиме таким чином додатковий поїзд до Львова і Ужгорода. Вигідно це буде і самому Ужгороду, оскільки сьогодні маємо сумну ситуацію, коли з обласного центру Закарпаття до Києва треба добиратися майже 16 годин. Крім того, і для Львова як транзитного туристичного центру буде користь», – наголосив Ганущин.

За словами голови облради, залізничники вже розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом – 4 год. 30 хв. «І це набагато швидше, ніж подорожувати автомобілем», – акцентував він.

«Думаю, що запуск через Бескидський тунель потяга «Інтерсіті» сполученням Київ – Ужгород істотно збільшить туристичні потоки і вирішить ситуацію, пов’язану з віддаленістю Закарпаття від столиці України», – підсумував Олександр Ганущин.

Як повідомлялося, 24 травня офіційно відкрили новий двоколійний Бескидський тунель в Українських Карпатах на межі Львівської та Закарпатської областей. Пропускна здатність тунелю збільшилася з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросла з 15–40 до 60–70 км/год.

Одноколійний Бескидський тунель був побудований 1886 року.

zakarpatpost.net