Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 4 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатці продавали багато цікавих речей.

Найбільше пропозицій щодо телефонів та побутової техніки.

За даними газети «Закарпатські оголошення», також наші земляки у цьому місяці продають старі меблі, килими, книжкові полиці, гучномовці, ноутбуки, пральні машини, холодильники, телевізори, блендери, фритюрниці, морозильні камери.

Серед закарпатців є й такі, хто шукає покупців на спортивні та лижні костюми, тренажери, велосипеди, ковзани, лижі, піаніно, ударну установку, кімнатні рослини.

Продають і різноманітний одяг, зокрема,  дитячий, чоловічі костюми, черевики, сорочки, краватки, куртки, піджаки, пальто.

Серед цікавих пропозицій  книги. Скажімо, довідник фельдшера, довідник із ремонту телевізорів 1960 року випуску, або довідник таблиць фізичних величин.

Сьогодні на мості Масарика в Ужгороді було виявлено дивну сумку. Люди запідозрили, що в ній можуть бути вибухові пристрої і викликали правоохоронців.

На місце події поліціанти прибули негайно. Довкола знахідки було встановлено обмежувачі. Сумку відкрили і знайшли в ній не бомбу, не міну, а звичайнісінькі цвяхи, щоправда, ще прості, а залізничні, такі, якими кріплять до колії шпали.

Як стало відомо zakarpatpost.net, сьогодні на Ранванці їх викрали на старій гілці залізниці. Але як вони потрапили на міст Масарика, чи їх хтось залишив навмисне, чи загубив – поки що невідомо.

Деякі закарпатки дітей народжують не для себе, а для інших… і мова йде не про сурогатних, а про матерів-зозуль, які викидають свої кровинки, наче непотріб… На жаль, поміж нами є й такі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Любов Васильківська ще у шкільні роки народила маленького Богданчика. Хлопчик їй був зовсім не потрібний, просто завагітніла і не знала навіть, що носить під серцем дитя. Коли до неї дійшло, що живіт росте не від пива, а через те, що в ньому зародилося нове життя, одразу розповіла про це своєму хлопцеві. Проте він після цього з її життя назавжди зник. Батьком ставати не хотів, та й взагалі сказав дівчині, що то точно не його дитина. Після того щиросердного зізнання Люба більше ніколи його не бачила.

Чому в обласний центр Закарпаття приїхали 35 грецьких родин і назавжди залишилися

Ужгород був багатонаціональним у всі часи. Хто лише не жив у мальовничому місті над Ужем. Але далеко не всім відомо, що колись одна з центральних вулиць столиці Закарпаття була заселена греками. Було це, щоправда, давно, ще в ХVІІ столітті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

На ринках Ужгорода білогрибовий бум. Так багато дарів лісу у цьому році ще не було. Продавці звозять їх із Ужгородського, Мукачівського, Перечинського, Великоберезнянськго та навіть із Хустського  районів, кажуть, що грибів стільки, що можна косити.

Літній урожай виявився щедрим.

Продають по 120 гривень за кошик. Усі гриби невеликі,  здорові.

«Наче з картинки», – кажуть покупці.

У грудні минулого року мешканець Хустщини спробував зґвалтувати  маленьку дівчинку. Потерпіла була його племінницею, тож молодика не боялася. П’яний чоловік завітав до неї в гості і запропонував прокататися на велосипеді.

Утім зовсім не розважати дівчинку хотілося захмелілому звабнику. Він посадив її на велосипед і поїхав у напрямку з Сокирниці до Крайникова. Виїхавши за межі свого села, чоловік звернув із дороги і направився у напрямку будівель колишнього колгоспу.

В Ужгороді біля 15-ї школи раніше було висаджено платани. Саме там, де у 2016 році зрізане комунальниками дерево травмувало дівчину.

Проте деякі саджанці зламали. На жаль, таке в Ужгороді трапляється часто і вуличні хулігани атакують не лише дерева, але й лавиці, сміттєві корзини та навіть головне серце міста – фотозону на площі Поштовій.

Художника, дизайнера, режисера, письменника і взагалі унікальну людину україно-лемківського походження, що ще за життя стала легендою Енді Воргола, а точніше – Андрія Варлогу в Ужгороді люблять по-особливому. Хоча на Закарпатті він ніколи й не був, але коріння тут має.

Воргол у  США був настільки популярним, що картини від нього замовляли  Мік Джаггер, Лайза Мінеллі, Джон Леннон, Даяна Росс, Бріжіт Бардо, Майкл Джексон. У його доробку як кінорежисера та продюсера сотні фільмів.

Загалом він створив близько 10 тисяч різноманітних робіт, серед яких: фотографії, картини, ілюстрації, скульптури, інсталяції, кінофільми, книги. Найдорожчою картиною Воргола стала «Вісім Елвісів», яку восени 2008 року було продано більш як за 100 мільйонів доларів. Наразі більша частина творчої спадщини Енді Воргола, що включає  понад  8 тис. об’єктів, зберігається в його музеї у Піттсбурзі.

zakarpatpost.net