Це гратиме на користь тих, хто не хоче змін. Яку сенсаційну заяву зробив Вакарчук

Якщо міжнародним експертам не дозволять відсіювати корумпованих кандидатів до Антикорупційного суду, то немає сенсу у його створенні.

Корумпованій судовій системі в цілому треба покласти край.

Про це заявив лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук у TwitLonger, пише gazeta.ua.

“Якщо міжнародним експертам з бездоганною репутацією не дозволять відсіювати непрофесійних, корумпованих кандидатів до незалежного Антикорупційного суду, а їх буде, як завжди, “рятувати” наша ВККС (кваліфікаційна комісія. – Gazeta.ua), то змісту в його створенні немає. Це буде не справжній, а “Потьомкінський” суд”, – написав він.

“Робота” такого суду лише дискредитує саму ідею незалежного правосуддя в Україні, вважає співак.

Хочуть зберегти кругову поруку чинного політичного істеблішменту

“Це гратиме на користь тих, хто не хоче змін в Україні на краще і зацікавлений зберегти “кругову поруку” чинного політичного істеблішменту”, – заявив Вакарчук.

“Дискредитація ідеї незалежного Антикорупційного суду реалізується давно і широко, в тому числі і в публічній площині. Кожного дня з екранів телевізорів та в соціальних мережах “великі правники” та інші “експерти” розказують про дублювання функцій, якусь “втрату суверенітету”, неконституційність та інші недоліки Антикорупційного суду.

Правда ж у тому, що наша судова система втратила свій суверенітет лише народившись, і є такою вже 27 років. Всі це знають і всі з цим живуть. Цьому треба покласти край”, – написав лідер ОЕ.

Щоб в України був шанс на успішне майбутнє, конче потрібен не залежний від діючої системи орган правосуддя, продовжує Вакарчук.

“У законі про Антикорупційний суд такою річчю є можливість міжнародними незалежними експертами накладати вето на того чи іншого кандидата на посаду судді.

Той, хто проголосує проти такої процедури – проголосує проти справедливості.

Той, хто проголосує проти – опиниться по ту сторону світла. Для більшості українців”, – резюмує він.

zakarpatpost.net