Site icon zakarpatpost.net

Це гратиме на користь тих, хто не хоче змін. Яку сенсаційну заяву зробив Вакарчук

Якщо міжнародним експертам не дозволять відсіювати корумпованих кандидатів до Антикорупційного суду, то немає сенсу у його створенні.

Корумпованій судовій системі в цілому треба покласти край.

Про це заявив лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук у TwitLonger, пише gazeta.ua.

“Якщо міжнародним експертам з бездоганною репутацією не дозволять відсіювати непрофесійних, корумпованих кандидатів до незалежного Антикорупційного суду, а їх буде, як завжди, “рятувати” наша ВККС (кваліфікаційна комісія. – Gazeta.ua), то змісту в його створенні немає. Це буде не справжній, а “Потьомкінський” суд”, – написав він.

“Робота” такого суду лише дискредитує саму ідею незалежного правосуддя в Україні, вважає співак.

Хочуть зберегти кругову поруку чинного політичного істеблішменту

“Це гратиме на користь тих, хто не хоче змін в Україні на краще і зацікавлений зберегти “кругову поруку” чинного політичного істеблішменту”, – заявив Вакарчук.

“Дискредитація ідеї незалежного Антикорупційного суду реалізується давно і широко, в тому числі і в публічній площині. Кожного дня з екранів телевізорів та в соціальних мережах “великі правники” та інші “експерти” розказують про дублювання функцій, якусь “втрату суверенітету”, неконституційність та інші недоліки Антикорупційного суду.

Правда ж у тому, що наша судова система втратила свій суверенітет лише народившись, і є такою вже 27 років. Всі це знають і всі з цим живуть. Цьому треба покласти край”, – написав лідер ОЕ.

Щоб в України був шанс на успішне майбутнє, конче потрібен не залежний від діючої системи орган правосуддя, продовжує Вакарчук.

“У законі про Антикорупційний суд такою річчю є можливість міжнародними незалежними експертами накладати вето на того чи іншого кандидата на посаду судді.

Той, хто проголосує проти такої процедури – проголосує проти справедливості.

Той, хто проголосує проти – опиниться по ту сторону світла. Для більшості українців”, – резюмує він.

zakarpatpost.net

Exit mobile version