Як ужгородців вчать відпочивати від самих себе

Ужгород розфарбовував відомий харківський художник Гамлет Зіньківський.

Він прикрашав місто своїми унікальними монументальними роботами.

Вуличний живопис на стінах давно став популярним у інших обласних центрах України та у столиці.

А відтепер твори стріт-арту з’явилися і в Ужгороді

Малюнок на стіні-паркані біля поштампу «Вчуся відпочивати від самого себе» Гамлет створив 20 травня. Усього за кілька днів він став справжньою фотозоною як серед місцевих, так і серед гостей.

Вражає не лише те, що художник зображає, але й глибока філософія робіт, цікаві написи, які можна вважати навіть афоризмами.

Цікаво, що Ужгород у творчому плані митець вважає навіть більш прогресивним за Київ. Йому подобається Закарпаття, тож свої твори він був радий залишити на згадку навіть усвідомлюючи, що на окремих місцях вони залишаться ненадовго.

Хоча малював харків’янин спеціальним акрилом, аби роботи могли зберігатися в умовах погодних перепадів протягом якомога тривалішого терміну.

За його словами, йому найбільше подобається вкривати малюнками брудні та заспамлені паперовими листівками місця.

Зараз нам залишається насолоджуватися спогляданням прекрасного та із вдячністю згадувати гостя, який поїхав із Ужгорода з дуже приємними враженнями про місто.

До речі, Гамлет – не просто людина, що любить малювати, а постійний учасник всеукраїнських та закордонних виставок, фіналіст премії PinchukArtCentre, представляв Україну на 53-Венеціанському бієнале.

zakarpatpost.net