Погода на Закарпатті на сьогодні, 7 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але місцями хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +27 градусів. На зміну похмурому ранку прийде ясний день, хмар на небі не буде до самого вечора. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +13, удень – +27 градусів.  Протягом усього дня буде триматися хмарна погода, очікується дощ із грозою.

У Воловці – +7 уночі і  +23  градуси удень. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Воловці до кінця дня. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +10 уночі і  +25 градусів удень. Погода у Сваляві буде похмурою, небо лише ненадовго позбавиться хмар, але ввечері вони його знову затягнуть. Вранці та ввечері йтиме дощ із грозою. Середина дня мине без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +28 градусів. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Тячеві погода буде похмурою. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +27. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Перечині вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися

У Великому Березному – вночі +9, удень – +26 градусів. У Великому Березному ранкові хмари не протримаються довго, у другій половині дня пануватиме ясна погода. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +28. Погода буде похмурою, небо лише ненадовго позбавиться хмар, але ввечері вони його знову затягнуть. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +23 градуси. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами, йтиме дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +21 градус. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

7 червня відзначається день пам’яті священномученика Ферапонта і Івана Предтечі. У минулі часи цей день називали медяними росами, Ферапонт Горобинник. У народі про цей день говорили: “З Іванового дня пішли шкідливі (медяні) роси, які приносять рослинам хвороби”. 7 червня часто гримить грім. Особливо наші пращури спостерігали у цей день за горобиною: якщо на ній багато квітів – буде хороший урожай хліба. А якщо горобина пізно розцвітає, то осінь буде довгою.

Народні прикмети на 7 червня

  1. Багато медведяной роси 7 червня – урожай багатим буде
  2. Рясна роса вранці – прикмета того, що буде сонячний і теплий день. Якщо роси 7 червня, навпаки, немає, то після обіду, швидше за все, дощ буде.
  3. Багато квітів 7 червня на горобині – буде хороший урожай вівса
  4. Горобина зацвіла пізно – осінь довгої буде
  5. Скотина захворіла – борошниста роса напала
  6. Роса випала 7 червня – буде хороший урожай льону і конопель
  7. Земля сира до цього часу – прикмета того, що буде хороший урожай хліба, і навпаки.

zakarpatpost.net