Site icon zakarpatpost.net

Нелюд, що знущався на Закарпатті над конем виявився колишнім лісником

Чоловік, що познущався над твариною, за твердженнями місцевих, колишній лісівник, зараз на пенсії.

Яке повідомляв zakarpatpost.net, на Рахівщині, у селі Чорна Тиса, п’яний чоловік прив’язав коня до свого УАЗика і тягав по асфальту на очах у селян. Власник коня написав заяву в поліцію.

За інформацією Укрінформу з посиланням на правоохоронців, 6 червня, о 20 годині вечора, до поліції надійшло звернення від жителя села Чорна Тиса на Рахівщині. Чоловік звинувачує односельця у тому, що той тягав його коня по асфальту, прив’язавши до свого УАЗика. Внаслідок цього знущання тварина зазнала значних ушкоджень.

Як наголосила речниця ГУНП в Закарпатській області, слідчі поліції вивчають обставини інциденту та визначають кваліфікацію, за якою буде відкрито кримінальне провадження. Це може бути ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами), що передбачає штраф до 50 прожиткових мінімумів або арешт до 6 місяців. Також покарання порушнику може бути у вигляді складення на нього адмінпротоколу.

Як повідомляють місцеві жителі, кінь належить багатодітній родині з Чорної Тиси. Інцидент спричинило начебто те, що кінь пасся уздовж берега річки, а ця територія належить лісфонду. Чоловік, що познущався над твариною, за твердженнями місцевих, колишній лісівник, зараз на пенсії. На фото, розміщених у соцмережі, видно, що внаслідок знущання у тварини скривавлене око, на боках – стерта шкіра. Зі слів жителів, тварина також втратила підкови.

zakarpatpost.net

Exit mobile version