Погода на Закарпатті на сьогодні, 8 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікується дощ і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +25 градусів. Хмарна погода протримається увесь день. Вранці очікується дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +25 градусів.  Хмарна погода протримається увесь день. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +20  градусів удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +14 уночі і  +22 градуси удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +25 градусів. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода, очікується дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +25. У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +22 градуси. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +26. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +21 градус. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +19 градус. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

8 червня вшановується пам’ять апостолів Карпа і Алфея. Наші пращури називали цей день Карп-корополов, оскільки на Карпа добре ловляться коропи. Слідкували у цей день за комарами: якщо їх було занадто багато, то останні дні місяця очікувалися теплими, але дощовими.

Народні прикмети на 8 червня

  1. Багато комарів 8 червня – остання декада літнього місяця буде теплою, але варто очікувати опадів
  2. Хороший урожай щавлю 8 червня – літо буде теплим
  3. Жаби голосно квакають – прикмета того, що варто чекати дощів найближчим часом

zakarpatpost.net