Погода на Закарпатті на сьогодні, 9 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але місцями хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +29 градусів. Вдень ненадовго небо стане ясним, але вже ближче до вечора його знову окупують ранкові хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +29 градусів.  Ясний ранок та погожий день повільно перетікатимуть у похмурий вечір. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +26  градусів удень. У Воловці хмурий ранок зміниться ясним днем та безхмарним вечором. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +27 градусів удень. Похмурий ранок у Сваляві повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +29 градусів. Небо у Тячеві буде вкрите хмарами тільки вночі, вранці воно очиститься та буде ясним до самого вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +29. У Перечині похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з’являться лише ввечері. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +28 градусів. Похмурий ранок у Великому Березному повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +29. Ввечері небо, що залишатиметься ясним майже увесь день, затягнеться хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +27 градусів. У Міжгір’ї небо майже весь день буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Без опадів.

У Рахові буде уночі +10, вдень температура підніметься до +23 градуси. Ввечері небо у Рахові затягнеться хмарами, незважаючи на те, що з самого ранку буде триматися ясна погода. Ввечері очікується дрібний дощ.

9 червня вшановується пам’ять священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсього і мучениці Феодори діви. У народі є приказка: “На Федору не винось із хати сміття”. У цей день не підмітали в домі і не мили підлоги, щоб не накликати біду. У минулі часи в цей день слідкували за мурахами: якщо навколо мурашника багато мурашок – на гарну погоду.

Народні прикмети на 9 червня

  1. На сході сонця дуже душно – буде дощ найближчим часом
  2. Хмарна погода вдень 9 червня, але до вечора хмари пропадають – прикмета того, що можна чекати ясного наступного дня
  3. Якщо в цей день зробити прибирання в будинку, то можна щастя своє з хати вимести

zakarpatpost.net