АНОНС. На Закарпатті є унікальна людина, яка усе на світі знає

Або майже все… бо це – головний редактор популярної на Закарпатті газети «Поради», яку щотижня читають десятки тисяч читачів і яка вже виходила 660 разів

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Газета «ПОРАДИ» – практично енциклопедія життя, яка, якщо скласти всі номери, може перетворитися на великий довідник, у якому можна знайти відповіді на більшість важливих питань. У ній є неймовірні історії із життя простих та відомих людей, веселі та повчальні розповіді про життєві ситуації, у яких вони діляться з іншими своїм досвідом, надзвичайно багато рекомендацій щодо здоров’я, правильного харчування, краси, молодості, довголіття, ведення господарства, кулінарні тонкощі, унікальні рецепти страв закарпатської, української та різних  кухонь світу, духовні і психологічні поради та багато іншого… Це газета для всієї родини, яка є цікавою для людей різного віку і статі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Отже, сьогоднішнім гостем прес-центру закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є головний редактор популярної на Закарпатті газети «ПОРАДИ» Людмила СУБОТІНА – людина дуже комунікабельна, високоерудована, справжній трудоголік, відкрита душею та обізнана не лише в журналістиці, але і в багатьох галузях, яка вміє не лише писати матеріали, але й верстати їх, робити до них колажі, тобто якій чудово відома вся газетярська «кухня».

Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про свою захоплюючу роботу, дитячі мрії, дорослі хобі та поділилася з читачами тими порадами, якими користується сама.

– Чому вибрала саме журналістику? Ким хотілося стати в дитинстві?

– У дитинстві мрії були різні, дивлячись який період брати. У молодших класах хотіла стати… партизаном-розвідником. Тому грала у війну з хлопцями, лазила з ними по деревах, грала у футбол, ловила руками рибу і т.д. Але це не заважало мені завжди бути старанною ученицею. Я дуже багато читала, захоплювалася  військовою та історичною літературою. В принципі, це мабуть єдине дитяче захоплення, яке збереглося до цього часу. Десь у класі восьмому вирішила, що стану артисткою театру. У нас у класі було кілька активних учнів, без яких не обходився жоден виступ у школі та сільському клубі. Найулюбленіша роль – Галі з п’єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля». Врешті вступила на історичний факультет УжДУ. На другий день після вручення диплому на Театральній площі зустріла свого викладача з історії України Романа Офіцинського. На той час він був головним редактором газети «Соціал-демократ». Того ж дня я знайшла собі зйомну квартиру, а вже через два дні була кореспондентом цього видання. Отак випадкова зустріч і спонтанне рішення привели мене в професію.

– До речі, я нещодавно була у відрядженні в Києві і бачила на розкладках газету «ПОРАДИ». У чому популярність видання?

– Газета «ПОРАДИ» – найпопулярніша в Закарпатті. Вона видається із липня 2004 року. Із  перших номерів користується успіхом серед закарпатців, адже весь цей час підтримує репутацію видання для всієї родини. Кожен може знайти на сторінках газети потрібну і корисну для себе інформацію – різноманітні поради і замітки, які завжди стануть у нагоді в господарстві та побуті; юридичні консультації, що стосуються найрізноманітніших сфер життя, рецепти здоров’я від фахівців та зі скарбнички народної медицини.

А популярність видання – у якісному наповненні. Ми поставили перед собою мету – писати про всі теми просто. Складну статтю із спеціальними термінами підготувати набагато простіше, ніж простою людською мовою пояснити, що і до чого та показувати в газеті життя простих людей. Ми вибрали другий шлях. Час показав, що прийняли вірне рішення – читачі нас оцінили. Тому зараз із упевненістю можемо сказати: газету пізнають, купують і передплачують по всій Україні. Телефонні дзвінки і листи зі Львівщини, Прикарпаття, Закарпаття, Київщини тощо – тому підтвердження.

– Де можна передплатити «ПОРАДИ»?

– Газету можна передплатити у всіх поштових відділеннях України. Передплатний індекс: 91145.

Які найцікавіші рекомендації можна знайти у газеті «ПОРАДИ»? Які в ній є нові рубрики? Чи користується Людмила Суботіна сама порадами з газети?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 8 червня.

zakarpatpost.net