З’явився коментар Клімкіна на участь закарпатців у «футбольному чемпіонаті сепаратистів»

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що правоохоронні органи мають поставити “багато запитань” команді українських угорців “Карпаталія” у зв’язку з її участю у чемпіонаті світу з футболу серед представників невизнаних територій.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Facebook, повідормляє Укрінформ.

“Я дуже люблю футбол, але мене зовсім не радують спортивні “успіхи” команди із Закарпаття, яка бере участь в чемпіонаті світу з футболу під егідою КОНІФА за участю команд з невизнаних держав. Вважаю, що правоохоронні органи мали б зустріти команду з “дружнім” прийомом на Батьківщині та запитати, звідки у них фінансування, чиєю підтримкою користуються гравці та й взагалі поставити ще багато запитань”, – написав Клімкін.

Конфедерація незалежних футбольних асоціацій CONIFA є футбольною федерацією для всіх асоціацій за межами ФІФА. Ця глобальна некомерційна організація була заснована 7 червня 2013 року. Перший турнір CONIFA організувала в червні 2014 року в Швеції.

У чемпіонаті CONIFA 2018 року 9 червня з рахунком 3:2 за пенальті  команда “Карпаталія” перемогла команду Північного Кіпру.

zakarpatpost.net