Погода на Закарпатті на сьогодні, 12 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +26 градусів. Весь день  небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +28 градусів. Весь день  буде хмарним. Уночі – дощ. Вранці опадів не очікується. Удень та ввечері йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +26  градусів удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +14 уночі і  +25 градусів удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі очікується дощ із грозою. Вранці – без опадів. У середині дня дощ із грозою розпочнеться знову і йтиме до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +28 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +26. З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +23 градуси. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +30. У Береговому хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі – дощ із грозою. Вранці опадів не очікується. У середині дня дощ із грозою розпочнеться знову і йтиме до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +24 градуси. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +22 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

12 червня відзначається день пам’яті преподобного Ісакія-сповідника. У народі цей день вважався зміїним. За народним повір’ям, у цей день змії “ходять по лісах станицями” і вбивати їх дуже небезпечно. Кожному вони готові мстити безмилосердно. З давніх часів до нас дійшла традиція на день Ісакія саджати боби. Нащі пращури 12 червня спостерігали за павуками: якщо павуки посилено працюють у цей день, значить погода буде мінятись. У цей час цвіте шипшина і жасмин.

Народні прикмети на 12 червня

  1. Павуки плетуть павутину – прикмета, яка дозволяє очікувати зміни погоди на найближчий час.

zakarpatpost.net